Hayati İnanç ve Erenler Gülkökü, Kitapseveerlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hayati İnanç ve Erenler Gülkökü, Kitapseveerlerle Buluştu

Hayati İnanç ve Erenler Gülkökü, Kitapseveerlerle Buluştu

8. Kocaeli Kitap Fuarı, edebiyatçı Av. Hayati İnanç ve araştırmacı yazar Erenler Gülkökü’yü kitapseverlerle buluşturdu.

20.05.2016 14:43

8. Kocaeli Kitap Fuarı, edebiyatçı Av. Hayati İnanç ve araştırmacı yazar Erenler Gülkökü'yü kitapseverlerle buluşturdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı, edebiyatçı kimliğinin yanında TV programı sunucusu da olan Av. Hayati İnanç ve araştırmacı yazar Erenler Gülkökü'yü ağırladı. Düzenlenen söyleşilerde hayranları ile buluşan ünlü simalar, kitapseverlerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

Düzenlenen ilk söyleşide Osmanlı ve Divan edebiyatından şiirler okuyan Av. Hayati İnanç, açıklamalarıyla günümüze özgü tavsiyelerde bulundu. Ünlü edebiyatçı Hayati İnanç, Fatih Sultan Mehmet'in edebi kişiliğinden bahsederek, "Sultan Fatih, bir devri yıkıp başka bir devri başlatan bir şahsiyet. Sultan Fatih'in bu başarısını ispatlayan Ebul Vefa Hazretleri ile yaşadığı bir olaydan görebiliyoruz. Sultan, Ebul Vefa hazretlerinin dergahına geliyor. Ebul Vefa hazretlerinin öğrencisi karşısına geliyor. Öğrencisine görüşmek istediğini bildiriyor. Öğrenci içeri girip çıkıyor ve 'Söyleyin sultanımıza müsait değil' sözünü iletiyor" dedi.

Daha sonra "Bilinç Yaşam ve Rüya Üçgeninde İnsan" söyleşisiyle kitapseverleri ağırlayan Erenler Gülgökü, "Biz bu dünyaya sadece yemek yemek, uyumak, araba, eşya almak ya da eşyanın kölesi olmak için gelmiyoruz. Biz bu dünyaya kendimizi ve yaratıcıyı anlamak için geldik. Kendimizi ne kadar iyi anlarsak, yaratıcıyı da o kadar iyi anlarız" dedi.

Yazar söyleşisinde rüyaların insan üzerinde etkilerine de değinerek, "Rüyadan uyandığımızda, bir rüya olduğunun farkına varıp gerçeğe dönüyorsak; ruhun bedeni terk ettiği anda da ölüm gerçeğe dönüşüp yaşam sanallaşmış oluyor. Rüyalar bize, aşağı dünyadan ve yukarı dünyadan mesaj getirir. Tek sorun bu mesajları alabilecek sıçramaları bilincimizde yapıp yapmadığımızdır" şeklinde konuştu.

Erenler Gülgökü, ilgiyle izlenen söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayati İnanç ve Erenler Gülkökü, Kitapseveerlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement