Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan 54 Yatırımcı Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan 54 Yatırımcı Bir Araya Geldi

Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan 54 Yatırımcı Bir Araya Geldi

Konya'da “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 54 yatırımcı düzenlenen programla bir araya geldi.

29.04.2014 12:31

Konya'da "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 54 yatırımcı düzenlenen programla bir araya geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında yatırımcılar tarafından hazırlanan 76 proje içinden 54'ü hibe desteği almaya hak kazandı. Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen "Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan Projeler İçin Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"nda 54 yatırımcı ile bir araya geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlenmeyen 2013'teki hibe desteği rakamlarının 550 milyon lirayı geçmesini beklediklerini belirten Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, "Önemli ölçüde üretimi destekleyen bir bakanlığımız ve bir devletimiz var. Bugün üretimi 78 ayrı kalemde destekliyor. Bunların 43 tanesi hayvansal, 35 tanesi bitkisel destekler olmak üzere, muhteşem bir destekleme kalemliği ve genişliği var. Üretimi yaptırdık ve desteklerden dolayı da bizim ilimize gelen bakanlığın aktarmış olduğu toplam destek miktarı, henüz 2013 rakamları kesinleşmiş değil ancak, bizim beklentimiz 550 milyon TL'nin üzerinde. Bitkisel ve hayvansal ürüne yönelik yaklaşık 110 çiftçimize üretimde verdiğimiz destek 2013'te 550 milyonu geçecek" diye konuştu.

Baydar, "14 Aralık 2013 ile 11 Şubat 2014 tarihleri arasında il müdürlüğümüze ve bakanlığımıza yapılan 76 müracaatın 54 tanesi yatırım yapmaya hak kazandı. 54 yatırımcımızın da bugün başlatacak olduğumuz eğitimlerle birlikte ve hibe sözleşmeleriyle 1 Aralık 2014 tarihine kadar desteklemeden hak kazanabilmek için yatırımlarını tamamlayıp bitirmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hibe desteği almaya hak kazanan iş adamlarından Ramazan Gürbüz, " Avrupa Birliği'nde (AB) 22 kilo beyaz et tüketiliyor. Türkiye'de de 22 kilo tüketiliyor. Ama kırmızı ette aynı durumda değiliz. 2 milyon ton civarında et tüketiyoruz ve bu rakam düşük. Sütte de AB'den 100 litre gerideyiz. Bunun için desteklere, desteklerin arttırılmasına ve daha fazla projeye ihtiyacımız var. Kalite yarışıyla, insanlara bu kaliteyi anlattığımızda, ürün çeşidini artırdığımızda tüketim artıyor" dedi.

Toplantı yatırımcılara verilen eğitimle devam etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan 54 Yatırımcı Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement