Hükümlü ve Tutukluluların Yaptığı El İşleri Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Hükümlü ve Tutukluluların Yaptığı El İşleri Görücüye Çıktı

Hükümlü ve Tutukluluların Yaptığı El İşleri Görücüye Çıktı

Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan el işi eserler yapılan sergi ile gelire dönüştü.

05.05.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan el işi eserler yapılan sergi ile gelire dönüştü.

5-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında Nazilli Belediye Meydanı'nda Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu idaresi işbirliğinde açılan sergide, cezaevi sakinleri tarafından hobi odaları ve koğuş faaliyeti kapsamında yapılmış olan malzemeler satışa çıkarıldı. Sergide bulunan ve tamamı el emeği olan bin 10 adet takı tasarım, maket gemi, kuş kafesi, boncuklu el işleri, oyuncak, şal, kabartma pano, sandık, ahşap tepsi ve yağlı boya tabloları davetlilerden büyük beğeni topladı. İnfaz Kurumu personelinin satışları gerçekleştirdiği sergide satılan ürünler tek tek not alınırken, ilk günden sergiye olan ilgi ise dikkat çekti.

Halk Eğitim Merkezi ile Ceza Evi Yönetimi tarafından usta öğreticiler eşliğinde açılan kurslara katılan bayan ve erkek, hükümlü ve tutuklular yaptıkları el işlerini gelire dönüştürürken, geleneksel hale gelen El İşi Sergisi'nin açılışını Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Komutanı Baki Deniz, İlçe Emniyet Müdürü M. Ali Berksoy, Cezaevi Bölük Komutanı Üsteğmen Kalender Ünal, Cezaevi 2. Müdürleri Erdal Özdemir ve Tuncay Avanaş, MHP İlçe Başkanı Engin Özcan, Savcılar, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum ve kuruluşların amirleri ile çok sayıda davetli ve kurum personeli katıldı.

DÜNYA FAİR PLAY TANITIM ÖDÜLÜ HEYECANI

Cezaevine yaptığı sık ziyaretlerle hükümlü ve tutukluları yalnız bırakmayan Başsavcı Doğan Kaya, sergi konusunda cezaevi sakinlerine moral ve motivasyon konusunda tam destek olduğunu, böyle bir serginin ilçede ilk kez olmasının ve açılan sergide satılacak olan ürünlerin mahkumlara maddi bir katkı sağlamasından mutlu olduğunu belirtti. Nazilli'de görev yaptığı günden itibaren mütevazı tavırları, aktif ve sosyal kişiliğiyle birçok başarılı projeye imza atan Başsavcı Kaya, 2012 Türkiye Fair Play ödülüyle Nazilli'ye yeni bir soluk kazandırırken, önümüzdeki günlerde başarısını uluslararası platforma taşıyarak Will Daume Dünya Fair Play Tanıtım Ödülü'nü Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı'ndan 13 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Ataköy Olimpiyat Evi'nde düzenlenecek törenle alacak olması ilçede ve yargı camiasında büyük heyecana yol açtı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hükümlü ve Tutukluluların Yaptığı El İşleri Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement