Iğdır'da "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması

Iğdır\'da "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması

Iğdır'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışması düzenlendi.

10.03.2012 16:47

Iğdır'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışması düzenlendi.

Kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek ve kadın çiftçilerin kendilerine olan özgüven duygularını geliştirmek amacıyla yapılan bilgi ve proje yarışmasında, dereceye giren ilk üç kadın çiftçiye çeşitli ödüller verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi tarafından İl Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmayı, Iğdır Vali Vekili Türker Çağatay Halim, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Nuri Turan ve bazı kurum müdürleri ile vatandaşlar izledi.

2004 yılında başlayıp geleneksel hale gelen ve bu yıl 9.'su düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasında konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Nuri Turan, dünya tarım iş gücünün yüzde 40'ını kadınların oluşturduğunu ifade etti. Gerek dünyada, gerekse ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü kadınların oynadığını belirten Turan, "Ülkemizde büyük çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile işletmelerinde erkeğin büyük destekçisi kadınlarımızdır. Bu

yarışma ile il finali, bölge finali ve Türkiye finali olmak üzere 3 aşamalı gerçekleştirilecek yarışmada kadın çiftçilerimizin daha üretken ve daha verimli olarak tarıma katılımlarını sağlamak için yarışma sonucunda Türkiye finalinde birinci ve ikinci gelen projenin uygulanması için 50 bin TL'lik bir kaynak ayrılmıştır" şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda Akyumak Köyünden Duygu Eroğlu 1. olurken Aralık ilçesine bağlı Aşağı Topraklı Köyünden Pınar Alagöz 2. sırada, Aralık İlçesinden Yıldız Okuklu ise 3. olarak ödüllerini aldı. Yarışmada birinci olan Duygu Eroğlu, mayıs ayında Artvin'de yapılacak bölge finalinde Iğdır'ı temsil edecek. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Bilgi ve Proje Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement