İhh'nın Yetim Dayanışma Günleri'nde 65 Bin Yetim Çocuğa Yardım Edilecek - Son Dakika
Yerel

İhh'nın Yetim Dayanışma Günleri'nde 65 Bin Yetim Çocuğa Yardım Edilecek

İhh\'nın Yetim Dayanışma Günleri\'nde 65 Bin Yetim Çocuğa Yardım Edilecek

İHH’nın her yıl düzenlediği ve bu yıl 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yetim Dayanışma Günleri ile 65 bin yetim çocuğa yardım götürülmesi hedefleniyor.

18.02.2014 17:24

İHH'nın her yıl düzenlediği ve bu yıl 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yetim Dayanışma Günleri ile 65 bin yetim çocuğa yardım götürülmesi hedefleniyor.

Yeryüzündeki yetim çocukların her zaman hatırlanmasını istediklerini belirten İHH Ayder Yönetim Kurulu Üyesi Yetim Birimi Başkanı Hidayet Yılmaz, düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri ile insanların yetimleri sahiplenmesini, onlara sevgi ve şefkatle yaklaşarak sorunların çözümünde pay sahibi olarak hem dünyada, hem de ahirette kazananlardan olmasına vesile olmayı amaçladıklarını kaydetti. Yılmaz, "Yetim Dayanışma Günleri, dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan yetimlerle gönüllülerin kaynaşmasına aracı olmanın yanı sıra yetimlik gerçeğine tüm dünyanın dikkat çekmek açısından büyük önem taşıyor. Hayata tutunmaları için 'sizinleyiz' mesajını bizzat kendi ülkelerinde yetim çocuklara daha fazla yetim çocuk için gayretkeş olmak bu programın yakın hedeflerini oluşturuyor. Bu kapsamda kardeş sivil toplum kuruluşları ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından toplam 350 adet projenin gerçekleştirilmesi planlanmakta, toplamda 65 bin yetim çocuğa ulaşılması planlanıyor. Ayrıca Patani Nepal, Pakistan, Bangladeş, Moro ve Uganda'da 750 çocuğumuza hizmet verecek 7 yetimhanenin açılışı gerçekleştirilecek" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhh'nın Yetim Dayanışma Günleri'nde 65 Bin Yetim Çocuğa Yardım Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement