İl Genel Meclis Üyesi Avukat Bülent Demirbaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclis Üyesi Avukat Bülent Demirbaş Açıklaması

İl Genel Meclis Üyesi Avukat Bülent Demirbaş Açıklaması

6360 sayılı kanun kapsamında Kırşehir’de kapanan 20 belde belediyelerinin köy muhtarlığına dönüştürülmesiyle birlikte hizmetin tıkandığını söyleyen İl Genel Meclis Üyesi ve MHP Grup Başkanı Av. Bülent Demirbaş, köylere hizmette bekle gör döneminin başladığını anlattı.

09.02.2015 18:03

6360 sayılı kanun kapsamında Kırşehir'de kapanan 20 belde belediyelerinin köy muhtarlığına dönüştürülmesiyle birlikte hizmetin tıkandığını söyleyen İl Genel Meclis Üyesi ve MHP Grup Başkanı Av. Bülent Demirbaş, köylere hizmette bekle gör döneminin başladığını anlattı.

Demirbaş açıklamasında, "Kırşehir İl Genel Meclisimiz 06.02.2015 tarihli toplantısında idarenin çok tartışılacak bir önerisini oylamak durumda kalmıştır. 'Kapatılan belediyelerden idaremize devrolan iş makinelerinin, köy muhtarlarından talep olması halinde yakıtı, personel giderleri, her türlü bakım-onarım ve trafik-tescil masrafı ilgili köy muhtarlıklarınca karşılanmak kaydı ile protokol yapılarak 6 ay süre ile talepte bulunan köy muhtarlıklarına verilmesi' şeklinde ki oylamada Devlet kapanan belediyelere hizmet götüremiyor, iş aletlerini alın başınızı çaresine bakın. Bunu 6 ay gözlemleyeceğiz, eğer olmazsa başka çareler arayacağız. Devlet yap işlet devret yönteminden, ver bekle gör sistemine geçmiş, köyleri hizmete aç ve muhtaç hale getirmiştir. Muhtarlarımız o kadar mağdur ki idareye dilekçe vererek iş aletlerimizi verin bari biz bir şeyler yapalım demişlerdir. İdarenin bu teklifinin esprisi budur. Muhtarların hizmet talebi dolayısıyla bu teklife evet dedik. Ancak bunun da mağduriyetle sonuçlanacağı açıktır. Zira muhtarlar köylere hizmette deneme yanılma yöntemi nedeniyle neredeyse devletsiz kalmışlardır" dedi.

Demirbaş açıklamada, "Parasızlıktan şikayetçi olan İl Özel İdaresine Kırşehir'in eğitimli işsiz gençleri dururken vali ataması ile neden başka illerden sürekli sözleşmeli personel alındığı da ayrıca Kırşehir kamuoyunda tartışılmalıdır. Bu konuda Valimiz kendisine siyasi baskı yapılıp yapılmadığını Kırşehir halkına açıklamalıdır. Bizler Kırşehir halkının, köylüsünün, gencinin haklarının ve çıkarlarının suiistimal edilmesinin karşısında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclis Üyesi Avukat Bülent Demirbaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement