İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'dan "Sbs ve Pybs" Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'dan "Sbs ve Pybs" Açıklaması

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan\'dan "Sbs ve Pybs" Açıklaması

8 Haziran 2013 Cumartesi günü Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) Kilis'te 9 sınav merkezinde 2 bin 113 öğrenci katılacağını söyledi.210'unun Musabeyli'de, 98'inin Elbeyli'deki öğrencilerden oluştuğunu belirtti.

06.06.2013 18:13

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan,

8 Haziran 2013 Cumartesi günü Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) Kilis'te 9 sınav merkezinde 2 bin 113 öğrenci katılacağını söyledi.

Aslan, sınava girecek öğrencilerin bin 805'inin merkezde,

210'unun Musabeyli'de, 98'inin Elbeyli'deki öğrencilerden oluştuğunu belirtti.

Aslan, "9 Haziran 2013 Pazar günü saat 10.00'da

5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılacağı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ilimizde 9 sınav merkezinde 6 il merkezi, 2 Musabeyli, 1 Elbeyli

yapılacaktır. Bu sınava ilimizde toplam 2 bin 46 öğrenci katılacaktır. Bunların bin 604'ü merkezde,

341'i Musabeyli'de, 101'i Elbeyli'deki öğrencilerden oluşmaktadır. Sınavlar (SBS - PYBS)

öncesi hazırlıklarda ve sınav uygulama süreçlerinde gerekli tedbirlerin alınması için de tüm okullarımızın (Öğrencisi sınava giren okullar ve Sınav merkezi olan okullar) gerekli hassasiyeti göstermesini temenni ediyoruz" dedi.

Aslan, özellikle velilere sınav kaygısı ve sınav heyecanına karşı çocuklarını olumlu yönde yönlendirmeleri konusunda görevler düştüğünü ifade ederek, "Velilerimizin sınav öncesi çocuklarının üzerlerinde baskı ve stres oluşturacak davranışlardan uzak durmaları onlara özgüven ve moral vermeleri doğru olacaktır. Öğrencilerimizin ise kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00'da fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salonda hazır bulunmaları, yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (veya pasaport) en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalarına dikkat etmeleri gerekmektedir" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'dan 'Sbs ve Pybs' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement