'ilk Evim, İlk İş Yerim' Projesinin Karabük Etabı İçin Kura Çekildi - Son Dakika
Yerel

'ilk Evim, İlk İş Yerim' Projesinin Karabük Etabı İçin Kura Çekildi

TOKİ’nin 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında Karabük’te inşa edeceği sosyal konutlar için kura çekilişi yapıldı. Karabük merkez ve ilçelerinde yapılacak toplam 899 konut için 17 bin 813 kişi başvurdu. Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde çekilen kurada vatandaşlar, heyecanla isimlerinin okunmasını bekledi.

07.12.2022 13:16  Güncelleme: 13:22

TUNAKAN YILDIRIM

TOKİ'nin 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında Karabük'te inşa edeceği sosyal konutlar için kura çekilişi yapıldı. Karabük merkez ve ilçelerinde yapılacak toplam 899 konut için 17 bin 813 kişi başvurdu. Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde çekilen kurada vatandaşlar, heyecanla isimlerinin okunmasını bekledi.

'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında Karabük merkezde yapılacak 280 konut için 11 bin 284, Safranbolu'da yapılacak 200 konut için 4 bin 637, Eskipazar'da yapılacak 267 konut için bin 258, Eflani'de yapılacak 63 konut için 543, Yortan beldesinde yapılacak 59 konut için 91 olmak üzere il genelinde toplam 17 bin 813 kişi TOKİ sosyal konutları için başvuruda bulundu. Karabük genelinde TOKİ tarafından yapılacak 899 konut için başvuran vatandaşlar, kur çekiminde heyecanlı anlar yaşadı. Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde bugün yapılan kura törenine, Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit aileleri adına ilk kurayı Vali Fuat Gürel çekti ve kurada ismi çıkan ilk kişi gazi Adem Aykaç oldu.

Vali Fuat Gürel, "Biz, millet olarak zaten engellisine, gazisine, şehit ailesine, gencine, yaşlısına destek veren, hizmet eden ve onlara öncülük eden bir milletiz. Karabük'ümüze ve hepimize hayırlı olsun" dedi.

Kurada ismi çıkan Nazmiye Bostancı ise "Çok mutlu oldum, gerçekten çok istiyorduk. Eşim de çok istiyordu. Oturacak evimiz yok. Emekliyiz ama şu an lojmanda kalıyoruz, oradan çıkınca oturacak evimiz yoktu. İnşallah her isteyene çıkar" diye konuştu.

\'ilk Evim, İlk İş Yerim\' Projesinin Karabük Etabı İçin Kura Çekildi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel 'ilk Evim, İlk İş Yerim' Projesinin Karabük Etabı İçin Kura Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement