İnsanlık Onuru ve Son Peygamber Konulu Konferans İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

İnsanlık Onuru ve Son Peygamber Konulu Konferans İlgi Gördü

İnsanlık Onuru ve Son Peygamber Konulu Konferans İlgi Gördü

Tekirdağ'ın Malkara İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde konuşmacı olarak Yalova İlahiyat Fakültesi Yardımcı Doç.Dr.Muhammet Beyler'in katıldığı 'İnsanlık Onuru ve Son Peygamber' konulu konferans düzenlendi.

20.04.2013 19:41

Tekirdağ'ın Malkara İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde konuşmacı olarak Yalova İlahiyat Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Muhammet Beyler'in katıldığı 'İnsanlık Onuru ve Son Peygamber' konulu konferans düzenlendi.

Kardelen Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa Kaymakam Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Becerir, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amiri Yunus Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, sivil toplum kuruluşları başkanları, ilçe ve köylerde görev yapan imam hatipler köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Katılımın yoğun olduğu konferans, Gazi Süleyman Paşa İmam Hatibi Ahmet Alpak'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında kürsüde söz alan İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, "Bir cahiliye toplumundan bilgili bir millet olmanın sırlarını öğretmiştir. İnsanları birbirleri ile barış içerisinde yaşamayı öğretmiştir. Birebirine düşman olan kabileleri kardeş yapmıştır. Peygamberimiz kutlu doğumunun cennet vatanımıza milletimizin birlik ve beraberliğine bütün insanlığın hidayetine Müslümanların da peygamber ahlakına yönelmesiyle olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyor hepinize hoş geldiniz diyorum" dedi.

Belediye Başkanı Birol Kaya, "Bildiğiniz gibi yerel yönetimlerin Belediyelerin ve Belediye Başkanları utkusu insandır zira İslam dinini konusu da insandır. Sevgili peygamberimizin kutlu doğumu vesilesiyle bir kez daha hatırlamak gerekir ki insanlığın ucuzladığı insan onurunun göz ardı edildiği insanlığın kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde bütün alimler onurlandırmak için gönderilen rahmet, adalet yüklü ahlak peygamberinin insana bakışını tekrar teşrif etmeye muhtacız. Bizler Allah resulünü görmeden iman eden kainatın efendisini yaşantısını öğrenmeye çalışan günümüz Müslümanları olarak bütün adımlarımızla efendimizin yolundan gitmeğe çalışıyoruz " dedi.

Konuşmaların yapılmasının ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Müftülüğünce yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mahmut Halal, Beldiye Başkanı Birol Kaya ve İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı tarafından hediyeleri verildi

Yapılan ödül töreni sonrasında kürsüde söz alan Yardımcı Doç. Dr. Muhammet Beyler, "İnsanların sorumlulukları olmalıdır bu sorumluluklar, iman etmek, güzel amellerde bulunmak, güzel ahlak sahibi olmaktır. İmanımız bizim onurumuzdur. Başka bir ifade ile imanımız onurumuz imanımızdır. Güzel Salih amelimiz ve güzel ahlakımızdır. Rabbim bunlar en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip etsin. Müminin acısını kalbimizde hissettiren duygu can kardeşliğidir. İslam kardeşliği çok önemlidir. İslam kardeşliği imanın gereği cennetin anahtarıdır. Bir ayette şöyle diyor. İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Yine başka bir ayette, iman etmedikçe gerçek mümin olamazsınız. Gerçekten mümin olmak için birbirimizi sevmek zorundayız. Cennete girmek içinde mümin olmak zorundayız. Cennete girmek için bir birimizi sevmemiz gerekmektedir. Bir birimizi sevmemiz cennetin anahtarıdır. İslam kardeşliği öz kardeşlikten çok daha güçlüdür. Öz kardeşlik bazı durumlarda düşer. İslam hukukunda kardeşlerden biri dinden çıksa dinen mirasçı bile olamaz düşer. Ama İslam kardeşliği hiçbir halde düşmez "dedi.

Gecenin sonunda ise programa katılan vatandaşlara pilav, ayran ikramı yapıldı.

20.04.2013 19: 31: 40

TSI

NNNN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnsanlık Onuru ve Son Peygamber Konulu Konferans İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement