Belediye Başkanı Kerman: İpsala'yı Şantiyeye Çevirdik - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Kerman: İpsala'yı Şantiyeye Çevirdik

Belediye Başkanı Kerman: İpsala\'yı Şantiyeye Çevirdik

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, ilçenin her yerinde bir çalışma olduğunu, İpsala'yı şantiyeye çevirdiklerini söyledi.

18.06.2014 14:36  Güncelleme: 16:00

Kerman, belediyede gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana ilçede eksik olarak gördükleri hizmetlerle ilgilenmeye başladıklarını belirtti.

Devam eden kanalizasyon çalışmalarını 24 saate çıkardıklarını, iki yılda bitmesi öngörülen çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Kerman, şöyle konuştu:

"Ayrıca su ishale hattı ihalemiz 3 ay içinde yapılarak çalışmalar başlayacak. İlçe şehir stadı etrafındaki duvarlar yeniden yapılmaya başlandı. Soyunma odalarının inşaatı hızla devam ediyor. Stadın çimlerinin suni çim ve tribünlerinin yapımı için Gençlik ve Spor Bakanlığına müracaatta bulunduk. İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, eşi Rabia Kadıoğlu'nun adına Bayrambey Mahallesi'nde bir cami yaptırıyor. Caminin temeli atıldı, çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Ayrıca İpsala İmam Hatip Lisesi'ne öğrenci yurdu yaptıracak."

Kerman Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla Kapucu Mahallesi'ndeki Abdiağa Cami'nin yanına 3 katlı sağlık ocağı yapılacağını dile getirdi.

Yeni imar yollarının açılmaya başlandığını, imar projesinin ihalesinin yapıldığını aktaran Kerman, "Merkez ana yol üstündeki arsaların kat irtifaları arttırılacak. İlçenin her yerinde bir çalışma var. İpsala'yı şantiyeye çevirdik" diye konuştu.

Devlet hastanesi ihalesinin yapıldığını ancak bazı prosedürler nedeniyle gecikme olduğunu, hastanenin mutlaka yapılacağını vurgulayan Kerman, şöyle devam etti:

"Hastanemizin ihalesi 8 milyon 800 bin liraya yapıldı fakat biz hastaneyi yeni yerine Bayrambey Mahallesi'ndeki meteorolojinin olduğu arsaya yapmak istiyoruz. Bundan dolayı çeşitli prosedürler var, onları aşmaya çalışıyoruz. İlçemizin gelişimi için yeni yerin daha faydalı olacağına inanıyorum. Ramazan ayı boyunca, İpsala Enez Caddesi üzerinde bin kişilik iftar yemekleri vereceğiz. Kimseyi zengin, fakir ayırmadan, hiçbir siyasi fikir gözetmeksizin, herkese açık, herkesi kucaklayan iftar yemekleri vereceğiz. İlçemize, ülkemizin önde gelen tanınmış ilahiyat profesörlerimizi davet edeceğiz."

Kerman, İpsala'ya Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığıyla 300 kişilik yurt yapımına başlandığını söyledi. Hıdrellez bayırındaki parkın yeniden düzenleneceğini, vatandaşların sabah kahvaltılarını yapabilecekleri, mangal yakabilecekleri ve misafirlerini ağırlayacakları bir mesire alanı haline getireceklerini dile getiren Kerman, "Bölgeye yeni masalar koyacağız, tuvaletler ve yürüyüş parkuru yapılacak" diye konuştu.

Her yıl geleneksel olarak yapılan şenliğin bu yıl hava muhalefeti nedeniyle ertelendiğini, etkinliği 22 Haziran'da yapacaklarını ifade ederek, eğlencelerin yapıldığı yolun stabilize döşendiğini kaydederek, vatandaşları etkinliğe davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Kerman: İpsala'yı Şantiyeye Çevirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement