İşçi Sendikaları ile MESS Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

İşçi Sendikaları ile MESS Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İşçi sendikaları ile Türk Metal Sendikası (MESS) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi grev aşamasında imzalandı. İşçiler, aldıkları zam haberini davul-zurna ve meşaleler ile sabaha kadar kutladı.

18.01.2024 11:08  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi sendikaları ile Türk Metal Sendikası (MESS) arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Daha önce grev kararı alan işçiler, imzalanan sözleşmeyle ilk 6 ay için yüzde 98, yıllık ise yüzde 157,4 zam almış oldu.

Türk Metal Sendikası (MESS) ile TOFAŞ işçileri arasında yürütülen ve işçilerin en son grev kararı aldıkları toplu iş sözleşmesi sürecinde sonunda anlaşma sağlandı. İmzalanan sözleşmeyle ilgili Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavrak açıklama yaptı.

YILLIK YÜZDE 157,4 ZAM

Kavrak, "Verdiğimiz sözü tuttuk. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yüzde 100'ü aşan bir zam aldık. Ücretlere aldığımız toplam zam ilk 6 ay için yüzde 98, yıllık ise yüzde 157,4 oldu. Sosyal yardımları da eklediğimizde ilk 6 ay zammı yüzde 105,1 oldu. Tüm üyelerimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Toplu sözleşme sürecinde bir ayı aşkındır eylem halinde olan Tofaş işçileri, imza sonrasında sevinçlerini sabaha kadar davul-zurna ve meşalelerle kutladı.

Grevdeki TOFAŞ işçileri istediği zammı aldı: Sözleşmeyi davul zurnayla kutladılar
İşçi Sendikaları ile MESS Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşçi Sendikaları ile MESS Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Osman Agm: İşçinin hakkını alın terinin karşılığını alması kadar güzel bir şey olamaz bizim gibi satılık sendikalar(sari sendika) olduğu sürece daha memurlar çok sürünür . bı taraftan da bize bu müstehak en çok üye olduğu zaman yapabilecek bişey yok 13 3 Yanıtla
  • Osman KOÇ osman05koc@gmail: Adaş kesinlikle sana katılmıyorum inanıp inanmamak sana kalmış 6yıl Türk metal iş sendikasının üyesi olarak çalıştım zaman zaman kesintiler girince askari ücret ile aynı alıyordum.Şuan ki aklım olsam devlet memuru olurdum.Hem ne demişler devletin malı deniz 1 8 Yanıtla

Advertisement