İstanbul Hrand Dink Vakfı'ndan Devel'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İstanbul Hrand Dink Vakfı'ndan Devel'ye Ziyaret

İstanbul Hrand Dink Vakfı\'ndan Devel\'ye Ziyaret

İstanbul’da bulunan Hrand Dink Vakfının Sivil Toplum Diyaloğu ‘III. Siyasi Kriterler Hibe Programı’ kapsamında yürüttüğü projede araştırma ve inceleme için oluşturulan ekip Develi’yi ziyaret etti.

10.06.2016 13:33

İstanbul'da bulunan Hrand Dink Vakfının Sivil Toplum Diyaloğu 'III. Siyasi Kriterler Hibe Programı' kapsamında yürüttüğü projede araştırma ve inceleme için oluşturulan ekip Develi'yi ziyaret etti.

Develi ziyaretine Zeynep Oğuz, Vahakn Keşişyan ve Merve Kurt'tan oluşan ekip katıldı. Develi'nin Rum ve Ermeni kültürel varlıklarının mimari yapılarını inceleyen ekip, ilçenin Ermeni ve Rum toplumlarından kalan fiziksel ve inşa edilmiş çevrenin izini sürerek, bölgenin zengin sosyal ve kültürel geçmişine bir bakış açısı sunmak olan proje çalışması ile hem Develi'yi tanıma hem de Develi'nin tarihsel yapılarını görme fırsatı yakaladıklarını belirttiler.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, "Hrand Dink Vakfı'nın Sivil Toplum Diyaloğu III. Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında yürüttüğü projede araştırma ve inceleme için oluşturulan ekibi Develi'de görmekten dolayı memnun olduk. 2016 Şubat ayında Ermeni ve Rum kültür varlıklarıyla Kayseri adında bir kitap çalışması yapılmış. Develi ile ilgili de bir çalışma yapılması bizleri memnun edecektir" dedi.

Araştırma ve inceleme için oluşturulan ekibin Develi ile ilgili çalışmaları bir kitap haline getireceği öğrenildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul Hrand Dink Vakfı'ndan Devel'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement