Manisa'da Kadın Girişimcilerden Halk Sağlığına Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Kadın Girişimcilerden Halk Sağlığına Ziyaret

Manisa\'da Kadın Girişimcilerden Halk Sağlığına Ziyaret

Manisa TSO Kadın Girişimciler Kurulu, kansere karşı mücadelede kendilerine yardımcı olan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Tay'ı ziyaret etti.

19.12.2013 16:20  Güncelleme: 16:21

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu kansere karşı mücadelede kendilerine yardımcı olan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay'ı ziyaret etti.

Manisa'da meme ve rahim ağzı kanserine karşı duyarlılığı arttırmak amacıyla Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün desteğiyle Manisa'nın köylerine ve ilçelerine gezici mamografi cihazını gönderen Manisa Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu, 2 bin 164 kadına mamografi, 1258 kadına da rahim ağzı kanserine karşı test yapılmasını sağladı. Üç ay boyunca Manisa merkez ve 11 ilçede kanser taraması yapıldığını açıklayan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy, "Kadınlarımızın en büyük korkusu meme ve rahim ağzı kanseridir.Şehir merkezindeki kadınlar hastanelerde bu testleri yaptırabiliyor ancak ilçelerde ve köylerde yeterli olanakların olmadığını gördük. Kadınlarımızı kanserden korumak ve erken teşhis için gezici mamografi cihazı ile 3 ay boyunca tarama yaptırdık. 2 bin 164 kadına mamografi, 1258 kadına da smear testi yapılmasını sağladık. Şüpheli görülen kadınları en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları için yönlendirdik." şeklinde kaydetti. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy, kansere karşı mücadelede kendilerine yardımcı olan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay'a teşekkür ederek plaket verdi. Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'da kanserin ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer aldığını belirterek, kadınların en çok meme kanseri riskiyle karşı karşıya olduklarını dile getirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Kadın Girişimcilerden Halk Sağlığına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement