Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklara Eğitim - Son Dakika
Yerel

Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklara Eğitim

Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklara Eğitim

Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürlüğünün düzenlediği kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla topluma entegrasyonlarının sağlanmasının amaçlandığı toplantı il müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

16.01.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürlüğünün düzenlediği kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla topluma entegrasyonlarının sağlanmasının amaçlandığı toplantı il müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya; Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Karakaş, UNİCEF Türkiye temsilcisi Nilgün Çavuşoğlu, Çocuk Hakları Dairesi Sosyal Çalışma Görevlisi Ayla Çimen, Çocuk Hakları Adıyaman Yetişkin Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik, Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar, Suriyeli Çocuklar ve Ailelerin katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü, "Ülke olarak her zaman Suriyeli kardeşlerimizin yanında olacağız. Onların derdi bizim derdimiz. Çünkü onlar bizim kardeşlerimiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının böyle bir toplantı düzenlemiş olması ve bunu da Adıyaman da yapmış olması bizleri memnun etmiştir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay bu toplantıların 11 ilde yapılacağını belirterek "Ülkemizde misafir edilen, Suriyeli çocuklarımızın bu meşakkatli süreçten çıkabilmeleri ve kendi gelişimlerini sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir ortamda sürdürebilme hakkını yeniden elde etmesini arzu ediyoruz. Bu anlamda toplantımız çocuklarımızın barış, güvenlik ve mutluluk içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmaya yönelik bir anlam taşıyor" dedi.

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zeki Karakaş ise, Suriyeli çocuklar ve onların Aileleri ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek; "Suriyeli çocuklarımızın akranlarıyla uyum sağlayabilmeleri noktasında bir eğitim çalışması yapıyoruz. Daha önce ilkini yine bu salonda gerçekleştirmiştik. Bu çocuklar hepimizin çocukları onlara ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapılacaktır. Bakanlığımız bu çocuklarımızın daha rahat yaşayabilmeleri için bütün imkanlarını seferber etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Onları yalnız bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Adıyaman'dan Çocuk Hakları İl Yetişkin Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik ise "Daha önce Ankara ilinde yapılan toplantıda Suriyeli Çocuklarımız ve Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi Çocuklarımız Kamp dışında yaşayan Suriyeli Çocuklarımızın topluma entegrasyonu konusunda eğitimler aldılar. Bu eğitimler sonunda Suriyeli Çocuklarımıza akrandan akrana eğitimler düzenleyerek Suriyeli Çocuklarımızın topluma entegrasyonu konusunda etkinlikler düzenleyeceğiz. Şu ana kadar 50 Suriyeli Çocuğumuza eğitimler düzenledik. Önümüzdeki günlerde de eğitimlerimiz devam edecektir" dedi.

Yapılan Etkinliklerde oldukça eğlenen Suriyeli Çocuklarımız almış oldukları bu eğitim sonunda kendi akranlarına öğrendiklerini aktararak topluma entegrasyon konusunda diğer Suriyeli Çocuklara yardımcı olmaları sağlanacak. Etkinlikler sonunda tüm katılımcılara sertifika ve çeşitli hediyeler verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklara Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement