Kanundan Faydalanın - Son Dakika
Yerel

Kanundan Faydalanın

Kanundan Faydalanın

Diyarbakır Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Delil, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal ziyaret etti.

29.10.2014 15:22

Diyarbakır Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Delil, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal ile DTB Başkan vekili Şehmus Ayhan'ı makamında ziyaret etti.

6552 sayılı yasa kapsamında kurum alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgi alışverişine Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Hidayet Baydilli, Sosyal Güvenlik Denetmeni Sedat Şimşek ile İşveren Servisi Sorumlusu Abdullah Güre katıldı.

DTB Başkanı Ebubekir Bal ile yapılan görüşmede arzularının tüm paydaşların 6552 sayılı kanundan faydalanmaları olduğunu dile getiren SGK il Müdürü Delil' yapılandırmanın 2014 yılı Nisan ayından önceki aylardaki sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigorta primlerini kapsadığını söyledi.

Kuruma borcu olan sigortalı ve işverenlerin prim borçlarına ait gecikme zammı ve faizlerinin silinerek yerine yıllara göre TEFE/ÜFE ve YİÜFE oranları üzerinden hesaplanan bir tutarın tahsil edildiğini anlatan Delil, "Sigortalı ve işverenlerimizin yasadan yararlanmak amacıyla, prim borcu olanların 31 Aralık 2014, GSS primi borcu olanların ise 30 Nisan 2015 tarihine kadar İl Müdürlüğümüz veya bağlı Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekmektedir" dedi.

Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 10 Ekim 2014 tarihine kadar geçen süre için Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi ( Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları esas alınacağını anlatan SGK İl Müdürü Mehmet Delil, "Hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde bu borçlara uygulanacak gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının tahsilinden vazgeçilecek. Borçlar SGK'nın internet sitesinden öğrenilebilinmektedir. İl Müdürlüğümüz veya merkez müdürlüğümüzde görevli personeller tarafından tüm müracaat sahiplerimize detaylı bir şekilde bilgilendirmeler yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kanundan Faydalanın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement