Karabağlarlı Kadınlara Hak Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Karabağlarlı Kadınlara Hak Eğitimi

Karabağlarlı Kadınlara Hak Eğitimi

Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği işbirliği ile kadınlara yönelik program düzenlendi.

25.05.2014 11:33

Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği işbirliği ile kadınlara yönelik program düzenlendi. Karabağlarlı kadınların sosyal yaşamda anayasal hakları konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan program 4 ay sürecek. Program boyunca kadınlar ayrıca, toplumsal olaylar, hak arama, siyaset konularında da eğitim alacaklar ve programı aksatmayanlara sertifika verilecek.

Bozyaka Kültür Merkezi'nde başlayan eğitimin ilk haftasının konuğu CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık oldu. Bu eğitim programlarının ülkemizde kadınların bilinçlendirilme açısından önemli olduğuna değinen Işık, kadınların sosyal hayatta daha katılımcı olmaları gerektiğini vurguladı. Işık ayrıca, kadınların bu tür programlara önem göstermesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Kadınları toplumsal hayatta bilinçlendirmeye yönelik olarak hazırlanan bu eğitim programı sizleri günlük hayatta yaşadığınız olumsuzluklar karşısında bilinçli bireyler olmanıza fayda sağlayacak. Bu eğitimlere katılarak haklarınızı öğrenip, size yapılan haksızlıklar karşısında nasıl davranmanız gerektiği konusunda da yardımcı olacak. Kadınlarımız sosyal hayata daha katılımcı ve güçlü bireyler olmalı. Karabağlar'da güçlü kadınlar istiyoruz. Yerel yönetimlerin desteğiyle verilen bu eğitimler sayesinde bunu sağlayabiliriz."

"KADINLAR HAKLARINI ÖĞRENMELİ"

Derneğin eğitmenlerinden Ayla Erdoğan ise Karabağlar'da kadınlara yönelik düzenlenen bu tür eğitim programlarına gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, kadınların hakları konusunda duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti. Erdoğan programın kapsamlı olduğuna değinerek şöyle devam etti: "Karabağlar'da yaşayan kadınlar eğitim programlarımıza yoğun talep gösteriyor. Eğitim programımızda kadının insan hakları, anayasal ve medeni haklar, kadına yönelik şiddete karşı stratejiler gibi konularda bilgi veriyoruz. Her kadın bunları öğrenmeli ve hayatta karşısına çıkacak problemlerin çözümlerinde yer almalı" dedi.

Eğitmen Erdoğan programın ilk eğitim gününe katılarak kadınlara destek olan CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık'a şal hediye etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabağlarlı Kadınlara Hak Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement