Karataş Gölü Kıyısına 265 Bin Fidan - Son Dakika
Yerel

Karataş Gölü Kıyısına 265 Bin Fidan

Karataş Gölü Kıyısına 265 Bin Fidan

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca yürütülen Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Karataş Gölü’nde vatandaşların katılımıyla ağaç dikildi.

13.02.2014 14:35

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Karataş Gölü'nde vatandaşların katılımıyla ağaç dikildi.

Karataş Gölü kıyısındaki ağaç dikmene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Garnizon Komutanı Alb. Sayit Koca, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Burdur Orman İşletme Müdür Ahmet Şahan ve köy halkı katıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, "1995 yılında yaban hayatı koruma statüsüne alınan Karataş Gölü'nün çevre sazlık, kamış, kargı, söğüt olmak üzere yoğun bir bitki örtüsü ile kaplıdır. Bu nedenle de bünyesinde çeşitli ve çok sayıda kuş ve yaban hayatını barındırmaktadır. Karataş Gölü Yeşil Kuşak Projesi ile 4 bin 920 dekar alanda 30 çeşit türden 265 bin adet fidan dikilmesi planlanmış, bugüne kadar 65 bin fidan dikilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir" diye konuştu.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, ağaç dikim töreninde köy halkı ile sohbet etti. Köy kadınları ile birlikte ağaç diken Vali Yılmaz, kadınlara hediyeler takdim ederek, istek ve şikayetlerini sordu. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karataş Gölü Kıyısına 265 Bin Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement