Kardeş Kent Sovyetskiy Heyeti, Niksar'da - Son Dakika
Yerel

Kardeş Kent Sovyetskiy Heyeti, Niksar'da

Kardeş Kent Sovyetskiy Heyeti, Niksar\'da

Tokat'ın Niksar ilçesi ile kardeş kent olan Kırım Tatar Otonom Cumhuriyeti'nden gelen heyet tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

10.07.2012 17:31

Tokat'ın Niksar ilçesi ile kardeş kent olan Kırım Tatar Otonom Cumhuriyeti'nden gelen heyet tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin önderliğinde Sovyetskiy Belediye Başkanı Marina Posledeva ve beraberindeki meclis üyeleri ve işadamları ilçede gezi ve incelemelerde bulundu. Roma dönemi Arsenali, Çöreği Büyük Camii, Lülecizade Kardeşler Çeşmesi, Kırkızlar Kümbeti, Taşbina, Arasta Çarşısı, Belediye Konağı (Eski Hükümet Konağı), Taşmektep, Nizamettin Yağıbasan Medresesi ve Türbesi, Niksar Kalesi, Ulu Cami, Melikgazi Türbesi, Leylekli Köprü, Erzurumlu Emrah ve Cahit Külebi Anıt Mezarları, Tomatorgos Kilisesi kazı alanı, Sisma ve Çamiçi Yaylasını gezen heyete Halk Oyunları Uzmanı Yöresel Kilim Heybe Sanatkarı Emekli Öğretmen Ekrem Öncü tarafından yöresel kilim ve heybeler hakkında bilgi verildi. Niksar'ın tarihi ve doğal güzellikleri ile bir cennet köşesi olduğunu ifade eden Başkan Posledeva, Başkan Yadigar'a ve çalışma ekibine teşekkür etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeş Kent Sovyetskiy Heyeti, Niksar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement