Karesi Halk Eğitim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Karesi Halk Eğitim Fuarı Açıldı

Karesi Halk Eğitim Fuarı Açıldı

Karesi Halk Eğitimi Merkezi Fuar açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

02.06.2016 15:51

Karesi Halk Eğitimi Merkezi Fuar açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Fuarda yıl boyunca eğitim gören kursiyerler tarafından üretilen eserler beğeni topladı.

Karesi Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen fuar açılışı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Karesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Canseven yaptığı konuşmada "2015-2016 Eğitim- Öğretim yılında 1 Eylül 2015 başlangıç tarihi itibariyle bugüne kadar Karesi Halk Eğitim Merkezimizde 219 değişik alanda 943 adet kurs açılmış bu kurslara 18 bin 571 kursiyer katılmıştır. Aynı dönemde seminer çalışmalarımıza da 555 kişi katılmıştır. Hayat boyu öğrenmeye katılım oranları Tüm Türkiye' de yüzde 5'dir. Balıkesir'de 20 Halk Eğitim Merkezimizde Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine kalım oranı ise Türkiye ortalamasının tam iki katı yüzde 10'dur. Karesi İlçemiz olarak baktığımızda nüfusumuzun 173 bin 386 olduğunu düşündüğümüzde ise bu oran şimdiden yüzde 12'lerdedir. Bu sayısal verilerin yanında bizi asıl mutlu eden olay Balıkesir'de bu eğitimleri başta Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, Belediyelerimiz, Okullarımız, İşkur Müdürlüğümüz, STK'larımızla işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz için eğitim kalitesinin de çok yüksek oluşudur. Umut Engelliler kurs merkezimizde 23 yaş üstü 44 engelli kursiyerimiz eğitim almakta olup aynı zamanda taşıması da yapılmaktadır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizdeki 62 kursiyerimizle de yaklaşık 4 yıldır kurslarımız devam etmektedir. Balıkesir Ticaret Odamızla bir çok alanda işbirliğinin yanında son dönemde gerçekleştirdiğimiz 'Dış Ticaret Uzmanlığı' kursumuza 100'ün üzerinde kursiyerimiz katılmıştır. Bu kursumuzun sonunda İşletmelerinde Balıkesir'in ticaretine yön veren arkadaşlarımızın yanında kendi işletmelerini de kuran arkadaşlarımız vardır. Yine belediyelerimiz, kurumlarımız ve bir çok STK ile Türkiye'ye örnek teşkil edecek çok sayıda çalışmamız vardır" dedi.

Konuşmalar sonrası Down sendromlu gençlerden oluşan Bizim Çocuklar Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından tarihi motiflerden oluşan kıyafetlerin sunulduğu defile gerçekleştirildi. Açılan stant ve sergilerin gezilmesiyle etkinlik sona erdi. Fuar açılışına Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, İş Kur Müdürü Nazım Balcı ve çok sayıda davetli katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karesi Halk Eğitim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement