Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un Sarıkamış Şehitlerinin 97 Yıldönümü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un Sarıkamış Şehitlerinin 97 Yıldönümü Mesajı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş\'un Sarıkamış Şehitlerinin 97 Yıldönümü Mesajı

Sarıkamış Şehitleri'nin 97.Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

06.01.2012 16:53

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş,

Sarıkamış Şehitleri'nin 97. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan

Nevzat Bozkuş, yayımladığı mesajında; "Birinci Dünya Savaşı'nın önemli safhalarından biri olan Sarıkamış Harekatı'nda vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi, ebediyete intikallerinin 97'nci yıl dönümünde şükran ve minnetle anıyoruz. Ağır kış şartlarının yaşandığı Kafkas Cephesinde, fedakar vatan evlatlarının bağımsızlık, vatan ve kutsal varlıkları uğruna verdikleri bu mücadele, acı ancak ders alınacak örneklerinden biri olarak tarihimizin sayfalarında yerini almıştır" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sarıkamış Harekatı'nda asıl düşman, çetin arazi ve şiddetli kış şartları olmuş, çok ağır koşullar altında savaşan Türk askeri, muharebenin sonuna kadar direnmiş; dayanıklılık, itaat, direniş ve mücadele azminin üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış, şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatları Türk milletinin bağrına defnedilmiştir. Sarıkamış Harekatı, 'Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana' diye haykıran yüce ulusumuzun vicdanında bıraktığı silinmez izlerle 'vatan' düşüncesinin zihinlerde yerleşmesini sağlamıştır. Bu düşüncenin olgunlaşması, şahsi hırs ve hayalin ötesinde gayesi yalnızca milli egemenliğe dayanan, kayıtsız ve şartsız bağımsız bir Türk Devleti kurmak olan Türk Ordularının Ebedi Başkomutanı Atatürk'ün etrafında ulusumuzun kenetlenmesini sağlamıştır. 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla çıkılan bağımsızlık yolunda ortaya konulan eşsiz fedakarlıklar ve kahramanlıklarla da Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugünlere ulaşmamızı sağlayan bağımsızlık ve bölünmez bütünlüğümüz için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un Sarıkamış Şehitlerinin 97 Yıldönümü Mesajı - Son Dakika


Advertisement