Kayaköy-Doyranlı Yolunun İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kayaköy-Doyranlı Yolunun İhalesi Yapıldı

Kayaköy-Doyranlı Yolunun İhalesi Yapıldı

Ödemiş'in Kayaköy beldesini İzmir karayoluna Doyranlı üzerinden bağlayacak olan 4 kilometrelik yolun ihalesi gerçekleştirildi.

17.04.2013 07:46

Ödemiş'in Kayaköy beldesini İzmir karayoluna Doyranlı üzerinden bağlayacak olan 4 kilometrelik yolun ihalesi gerçekleştirildi. Kayaköy-İzmir yolunu yaklaşık 10 kilometre kısaltacak yolla ilgili çalışmalar yakında başlayacak.

Bir süredir gündemde olan Kayaköy-Doyranlı yolu için ilk somut adım dün atıldı. Köy yolları ağında yer alan yol için Tire ve Ödemiş'te ihaleler düzenlendi. 1 kilometrelik kısmı Tire'ye bağlı Doyranlı köyünde, 3 kilometrelik kısmı da Ödemiş'e bağlı Kayaköy beldesi sınırlarında olan yolla ilgili dün Ödemiş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce ihale düzenlendi.

İhalenin sonuçlanması ile birlikte 15 gün bekleme sürecinin ardından yer teslimi yapılarak yüklenici firma çalışmalar başlayacak. Mevcut yol şartlarında İlkkurşun köyü üzerinden İzmir yoluna bağlanan Kayaköy halkı, Doyranlı yolunun açılması ile birlikte bu köy üzerinden daha kısa bir yolla İzmir yoluna çıkacak. Kayaköy-İzmir arasındaki mesafeyi yaklaşık 10 kilometre kısaltacak Doyranlı yolu ile hem yakıttan, hem zamandan tasarruf edilecek.

Uzun zamandır hayal ettikleri bu yeni bağlantı yolunun Kayaköy için son derece faydalı olacaklarına inandığını belirten Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, "Beldemizin İzmir yolunun kuzeyinde ve dağın eteğinde yerleşmiş olması nedeniyle yaklaşık 10 kilometrelik bir yolla bağlantı sağlanıyordu. Bu virajlı ve uzun yol yerine uzun zamandır Doyranlı köyü üzerinden ulaşım sağlanmasını istiyorduk. Dün yapılan ihalelerle hayalimiz gerçekleşecek. Halkımız hem rahat hem de vakit kaybetmeden İzmir yoluna ulaşacak. Hem beldemiz hem de Doyranlı açısından da hareketlilik olacak" dedi.

4 kilometrelik yolun asfalt kaplama olacağını kaydeden Akkaşlı şöyle devam etti: "Yaklaşık 4 kilometrelik yolun 3 kilometresi Ödemiş, 1 kilometresi de Tire hudutlarında. Bu nedenle bu yol için iki ayrı ihale açıldı. Yolun üzerinde 5 menfez, bir adet de köprü inşa edilecek. Asfalt kaplama olacak yol hem bahçelere ulaşımı kolaylaştıracak, hem İzmir yoluna rahatça ulaşımı sağlayacak. Yolun yapımı için katkılarını sunan Kaymakamımız Sayın Abdullah Dölek'e, Ödemiş Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetimine ve yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çalışmaların başlamasını heyecanla bekliyoruz" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayaköy-Doyranlı Yolunun İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement