Kayı Konutlarının Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Kayı Konutlarının Temeli Atıldı

Kayı Konutlarının Temeli Atıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kayı konutlarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

09.08.2016 14:56

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kayı konutlarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine hızla devam ediyor. Hasan Basri Mahallesinde Kayı adını verdikleri kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilli Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Hasan Basri Mahallemizde Kayı adını verdiğimiz konutlarımızın temel atma merasiminde bulunuyoruz. Kayı Osmanlı Devletinin kuruluş yıllarında adını o zamanlarda duyurmuş ve Osmanlının temellerini atmış bir yapılanmadır. Bizde Hasan Basri'de kentsel dönüşümün temellerini atıyoruz. Hemen arkasından itfaiye evleri, Veysi efendi, kevelciler gibi eski Erzurum'u yeniden canlandıracağız. Buralarda modern çağdaş ve tarihi yaşatan konutlar olacak. Bizde burada bu konutları yaparak herkesin modern evlerde oturma fırsatı vereceğiz." dedi.

Dadaşların her zaman kendilerini şanla şerefle bahsettiren bir millet olduğunu vurgulayan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Erzurum'un dadaşları her zaman şanla şerefle kendinden bahsettiren bir millettir. Erzurum yıllar boyunca tarih yazmış kahramanlar diyarıdır. 93 harbinde Rus kuvvetlerini yenerek burada Anadolu'nun işgalini önlediniz. Böylelikle Osmanlı Devletinin 43 yıl daha ayakta kalmasını sağladınız. 15 Temmuz darbe gecesinde de Erzurum kahramanlık destanı yazdı. Kısacası Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı Devleti'nin var olmasında önemli bir şehirdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol mensuplarında temele ilk harç konuldu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayı Konutlarının Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement