Kent Konseyi'ne Arnavutluk'tan Misafirler - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi'ne Arnavutluk'tan Misafirler

Kent Konseyi\'ne Arnavutluk\'tan Misafirler

Bursa Kent Konseyi (BKK) Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Yeni Arnavutluk Hareket Partisi yetkililerine, kent konseylerinin halkın karar alma mekanizmalarına katılımı için Türkiye'deki en güçlü araçlardan biri olduğunu söyledi.
BKK Genel...

17.11.2013 13:19

Bursa Kent Konseyi (BKK) Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Yeni Arnavutluk Hareket Partisi yetkililerine, kent konseylerinin halkın karar alma mekanizmalarına katılımı için Türkiye'deki en güçlü araçlardan biri olduğunu söyledi.

BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku ve BKK Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Acar, Yeni Arnavutluk Hareket Partisi yetkililerini ve Gazeteci Murat Sevinç'i kent konseyi ofislerinde ağırladı. BKK Genel Sekreteri Keskin, Arnavutluk'tan gelen misafirlere, kent konseylerinin yapısı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Katılımcı bir demokrasi amacıyla kent konseylerinin oluşturulduğunu söyleyen Keskin, kent konseyleri aracılığıyla halkın karar alma mekanizmalarına daha fazla etki etmesinin sağlandığını belirtti. Kent konseylerinin kamu yöneticilerini izleme ve kamuyu şeffaflaştırma görevi olduğunu ifade eden Keskin, "Halkın taleplerinin karar alma süreçlerine dahil edilmesini sağlıyoruz. Kent konseyleri, 2005 yılında kurularak demokrasinin daha işlevsel olmasını sağladı. Kent konseyleri, belediyelerin olduğu her yerde kurulmak zorundadır. Bursa Kent Konseyi olarak 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu ve yüzlerce gönüllümüzle birlikte topluma faydalı çalışmalar yapıyoruz. Ortaya çıkan sonuçları ilgi yerlere bildirerek karar alma süreçlerine dahil etmesi için çalışıyoruz. Dezavantajlı grup olarak belirlenen kadınlar, gençler ve engellilerin bu sürece katılımını sağlıyoruz" dedi.

Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku da Bursa Kent Konseyi'nin yapısı ve çalışan personeli hakkında konuklara bilgi verdi. Gazeteci Murat Sevinç ise, Yeni Arnavutluk Hareket Partisi Genel Başkanı Edmond Vlashaj'ın daha önceden Bursa'yı ziyaret ettiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye görüştüğünü hatırlattı. Yeni Arnavutluk Hareket Partisi yetkililerinin de yerel yönetimler konusunda bilgilenmek amacıyla çeşitli ziyaretler yapmak üzere Bursa'ya geldiğini anlatan Sevinç, konukların belediyenin çeşitli birimlerini inceledikten sonra Bursa Kent Konseyi yapısı hakkında da bilgilenmek istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi'nin çalışmalarını anlatan kısa film gösterildi. Ziyaretin sonunda ise heyetler günün anısına birbirlerine hediye takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi'ne Arnavutluk'tan Misafirler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement