Kesme Boğazı'nda Yapılması Planlanan Hes - Son Dakika
Yerel

Kesme Boğazı'nda Yapılması Planlanan Hes

Kesme Boğazı\'nda Yapılması Planlanan Hes

GATAB Başkanı Üras: "HES'e biz izin veremeyiz. Yetkimiz yok. Biz sadece bölgedeki doğaya, çevreye ve turizme zarar verir mi diye araştırma yapabiliriz"

26.07.2013 14:17

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras,  "HES'e biz izin veremeyiz. Yetkimiz yok. Biz sadece bölgedeki doğaya, çevreye ve turizme zarar verir mi diye araştırma yapabiliriz" dedi.

Üras, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kesme Boğazı'nda yapılması planlanan HES ile GATAB'ın ilgisi olmadığını savundu. GATAB olarak HES yapma yetkileri olmadığına işaret eden Üras, "HES'e biz izin veremeyiz. Yetkimiz yok. Biz sadece doğaya, çevreye ve turizme zarar verir mi diye araştırma yapabiliriz. Kemer'e zarar veren, turizmi etkileyen ve getirisinden çok götürüsü olan projelere izin vermeyiz. GATAB olarak çevreyi korumak ve temiz tutmak bizim görevimiz. Bu konuyu oturup tartışmaya hazırız" dedi.

HES projesinin GATAB'a mal edilmeye çalışıldığını savunan Üras, şöyle konuştu:

"HES projesini bize mal etmeye çalışanların önce bizimle konuşması gerekirdi. Bunların HES ile alakası olsaydı, bizimle görüşürlerdi. Bizim de HES'e karşı olduğumuzu öğrenirlerdi. Herşey yürüyüşle mahkemeyle halledilmez. Uzlaşma yoluyla da halledilebilir. ÇED toplantısına gelenlerin Kemer ile alakası yok. Madem ki HES projesi GATAB ile ilişkilendiriliyor, neden bizden bilgi alınmıyor?" - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kesme Boğazı'nda Yapılması Planlanan Hes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement