Kırıkkale'de Ramazan Pidesi Ücretsiz Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Ramazan Pidesi Ücretsiz Dağıtıldı

Kırıkkale\'de Ramazan Pidesi Ücretsiz Dağıtıldı

Osmanlı döneminden günümüze kadar iftar sofralarında yerini alan Ramazan pidesi, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Ramazan pidesini mahalle fırınında kendisi pişirdi ve iftar öncesi vatandaşlara ikram etti.

17.03.2024 12:39  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı döneminden günümüze kadar iftar sofralarında yerini alan Ramazan pidesi, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti Ramazan pidesi her yıl geleneksel olarak mahalle fırınlarında yapılmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Ramazan pidesini mahalle fırınında bu kez kendisi pişirdi. Fırından taze çıkartılan pideler, iftar öncesi vatandaşlara ikram edildi. Türkyılmaz, belediye olarak yaptıkları mahalle fırınlarında Ramazan pidelerini vatandaşlara dağıttıklarını söyledi.

Başkan Türkyılmaz, "Hamurları yoğurduk. Üstüne yumurtaları sürdük. O güzel çörek otunu ve susamları yaptık. Tam bir Türk milleti gibiyiz; hamurumuz, yumurtamız, çörek otumuz, susamımız. Ramazan paylaşmaktır, birlikteliktir, mutluluktur, nefes almaktır" ifadesini kullandı.

Hüsniye Cantürk ise 34 yıldır Yahşihan ilçesinde yaşadığını belirterek, belediye başkanının hizmetlerinden memnun olduğunu söyledi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Ramazan Pidesi Ücretsiz Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement