Kırıkkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'den Kısa Kısa

Kırıkkale\'den Kısa Kısa

Vali Ali Kolat, Kırım Vakfı Türkiye Temsilcisi Recep İçin, Türk Ocakları Kırıkkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Ünver ve Kırıkkale Üniversitesi’nde okuyan Orta Asya Türk cumhuriyetlerine mensup öğrencileri, makamında kabul etti.

21.05.2014 16:52

Vali Ali Kolat, Kırım Vakfı Türkiye Temsilcisi Recep İçin, Türk Ocakları Kırıkkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Ünver ve Kırıkkale Üniversitesi'nde okuyan Orta Asya Türk cumhuriyetlerine mensup öğrencileri, makamında kabul etti.

Vali Kolat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Kırıkkale Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin sıkıntıları olduğu zaman kiminle paylaşacaklarını ve kime başvuracaklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Türk Ocakları Kırıkkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Ünver de Orta Asya kültürünün daha çok tanıtılması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Vali Kolat bir süre öğrencilerle sohbet etti.

- Dünya Süt Günü

Kırıkkale'de Dünya Süt günü Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Programa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kırbaş, sütün bileşiminin bağışıklık sisteminin korunmasını ve güçlenmesini sağlayacak nitelikte besin elementlerini içerdiğini belirtti.

Kırbaş, Dünya Süt Günü'nün kutlanmasındaki amacın, süt ve süt ürünlerinin besin değeri hakkında kamuoyunu aydınlatmak, sağlıklı nesillerin yetişmesine yardımcı olmak ve her yaş gurubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak olduğunu vurguladı.

Program, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali Kabaklı ve Veteriner Hekim Ümit Özgü tarafından sütün önemi konusunda bilgiler verilmesiyle sona erdi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement