Kocaeli'de Depremzedelerin Konut Sevinci - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Depremzedelerin Konut Sevinci

Kocaeli\'de Depremzedelerin Konut Sevinci

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İzmit Arızlı Akpınar'da depremzedeler için satışa sunduğu 42 konut için kura çekimi yapıldı.

18.09.2012 17:20

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İzmit Arızlı Akpınar'da depremzedeler için satışa sunduğu 42 konut için kura çekimi yapıldı.

Kocaeli Valiliği, İl Özel İdaresi ve TOKİ işbirliği ile yapılan Arızlı ve Yuvacık Konutları'nda oturan depremzedeler için satışa sunulan 42 konutun satışa sunulması dolayısıyla Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

2. etap kura çekimi programına katılan Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, yaptığı açıklamada, devletin, dolayısıyla onun icra organı olan hükümetin, Kocaeli'de gerçekleştirdiği her türlü yatırımın yanında, dar gelirli vatandaşlar için de konut projeleri geliştirdiğini belirterek, kura çekilişinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılacak yeni projelerle, TOKİ'nin yaptığı çok sayıda konutu dar gelirli vatandaşların hizmetine sunacaklarını anlatan Ünlüsoy, konutların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın hizmetinden yararlanan vatandaşlara hitap edeceğini söyledi.

Daha sonra yapılan kurada ev sahibi olma şansını yakalayanlardan Serdar Giriftinoğlu, çekilişe eşi ve 2 çocuğu ile birlikte katıldığını belirterek, depreme Gölcük'te yakalandığını ve ailece yıkılan evin enkazından çıktıklarını söyledi.

Yıllardır kirada oturduklarını belirten Giriftinoğlu, "Nihayet ev sahibi olduk. Çok mutluyuz. Devlet büyüklerimize ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.

Depremzede ailelere satışı yapılan 42 konut için hak sahiplerinden istenen 8 bin lira peşinat Kocaeli Valiliği tarafından karşılanacak. 180 ay vadeli satılan konutların ilk taksitleri ise sözleşmenin imzalandığı aydan sonra başlayacak.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Depremzedelerin Konut Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement