Kocaeli Heyeti, Viyana'daki Evsel Atık Tesisini İnceledi - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Heyeti, Viyana'daki Evsel Atık Tesisini İnceledi

Kocaeli Heyeti, Viyana\'daki Evsel Atık Tesisini İnceledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, KOÜ’lü akademisyenler ve Kocaeli basını temsilcileri, Viyana’daki Evsel Atıktan Enerji Üretim Tesisini inceledi.

04.11.2016 13:15

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, KOÜ'lü akademisyenler ve Kocaeli basını temsilcileri, Viyana'daki Evsel Atıktan Enerji Üretim Tesisini inceledi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) yetkilileri ve Kocaeli basının temsilcileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle Avusturya'nın Viyana kentinde bulunan Wien Energy Evsel Atıktan Enerji Üretim Tesisini inceledi. Heyette Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman, Başkan Danışmanı Ömer Polat, KOÜ Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Hakan Pekey ve Dr. Aykan Karademir ile Kocaeli basını yer aldı.

Heyet ilk olarak, Avusturya'nın Viyana şehrindeki 4 çöp fabrikası tesisinden biri olan Vien Enerji'de inceleme gezisi yaptı. Heyete fabrika gezisinde eşlik eden Bernhard Wudy, tesis hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Tesis ziyaretinin ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, "Kocaeli'nde günlük kişi başına düşen çöp miktarı 1 kilogram. Bunu nüfusumuzla çarptığımızda bin 700 ton civarında günlük çöp var. Viyana'daki bu tesisi gezmemizin sebebi kent kamuoyundaki bazı algıları düzeltmek. Genellikle şöyle bir algı var maalesef; bu tesisin çıkartmış olduğu emisyon değerlerinin halk sağlığını tehdit edici mahiyette olduğu düşünülüyor. Biz de bunun böyle olmadığını göstermek için AB normlarına uygun yapılmış olan bu tesisin gezilmesini uygun bulduk. Çünkü çevresinde evler var. Hatta Türkiye'deki standartlara göre 1 kilometrelik koruma bandı var. Burada böyle bir koruma bandına bile ihtiyaç görülmemiş" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Heyeti, Viyana'daki Evsel Atık Tesisini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement