Konsem'de Yılsonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Konsem'de Yılsonu Sergisi

Konsem\'de Yılsonu Sergisi

Konyaaltı Sanat Eğitimi Merkezi’nde(KONSEM) eğitim gören kursiyerler, yapmış oldukları el emeği ürünlerini düzenlenen yıl sonu sergisinde görücüye çıkardı.

02.06.2016 11:45

Konyaaltı Sanat Eğitimi Merkezi'nde(KONSEM) eğitim gören kursiyerler, yapmış oldukları el emeği ürünlerini düzenlenen yıl sonu sergisinde görücüye çıkardı.

Liman Mahallesi'nde Konyaaltı Belediyesi eski hizmet binasında açılan yıl sonu sergisine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kaya ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konyaaltı İlçe Başkanı İlhan Buğdaycı ve çok sayıda kursiyer katıldı.

KONSEM yılsonu sergisi, Konyaaltı Belediyesi Keman Orkestrası'nın müzik dinletisiyle başladı. Konserin ardından dikiş-nakış kursiyerlerinin yıl boyunca kendi dikmiş oldukları elbiselerle yaptığı defile gösterisi gerçekleştirildi.

"43 BRANŞTA 234 KURSTA 8 BİN 540 KURSİYER EĞİTİM GÖRDÜ"

Defile gösterisinin ardından konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kursiyerlerin 2015-2016 yılı eğitim öğretim döneminde hazırladıkları el emeği ürünlerin yer aldığı yıl sonu sergisini son derece önemsediğini belirterek "43 branşta açtığımız 234 kursta bu yıl 8 bin 540 kursiyerimiz eğitim gördü. Bu kurslarımıza ilgi her geçen yıl katlanarak artıyor. Kurslarımızda eğitim gören ev hanımları kadar onları evlerinde bekleyen beylerin de bu sergide emekleri var. Çünkü burada, emek var, sabır var, hoş görü var. Tüm bu güzel kavramlar ancak dayanışma ile ortaya çıkabilir. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kursiyerlerimizi ve varsa eğer onların eşlerini kutluyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan sergi açılışı sonrası Başkan Muhittin Böcek, resim, tezhip, dikiş-nakış, ahşap boyuma, seramik ve cam süsleri kursiyerlerinin yapmış olduğu ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Özellikle el işlemesi örgü ürünlerine hayran kaldığını ifade eden Muhittin Böcek, yıl sonu sergisinde emeği geçen tüm kursiyerleri bir kez daha tebrik etti.

Liman Mahallesi'nde Konyaaltı Belediyesi eski hizmet binasında Kasım 2012'de hizmete açılan KONSEM'de, 73 branşta toplam 26 bin 800 kursiyer, mesleki, sanat ve hobi alanlarında eğitim gördü. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konsem'de Yılsonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement