Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin bir yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünleri, yıl sonu sergisi ile beğeniye sundu.

17.06.2014 17:17

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin bir yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünleri, yıl sonu sergisi ile beğeniye sundu.

Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 2013- 2014 eğitim ve öğretim yılı içerisinde hazırladıkları ürünlerin yer aldığı serginin açılışına Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Hoplar, AK Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, Kaymakam Erkan Karahan'ın eşi Sibel Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çobanoğlu ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide nakış, el sanatları, Kat-ı, Alafaradın kilimi dokumacılığı, örgü ve sanatsal mozaik çalışmalarının olduğunu bildiren Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çobanoğlu, "Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi olarak teknolojinin gereksinimlerine uygun hareket ederek, 2013-2014 eğitim öğretim yılında merkezimizde 200 usta öğretici ve öğretmen görev yapmakta olup, 52 mesleki ve teknik kurs, 65 genel kurs ile 5 tane okuma yazma olmak üzere toplam 122 kurs açılmıştır. Bu kurslara toplam 3 bin 122 katılmış olup, Bin 753 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. Bugün burada 11 stanttan oluşan yılsonu sergimiz 11 usta öğretici, öğretmen ve yaklaşık 150 kursiyerimiz tarafından hazırlanmıştır. Bu serginin açılmasında emeği geçen tüm usta öğreticilerimize, öğretmen ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Erkan Karahan ise, Halk Eğitim Merkezlerinden halkın ciddi anlamda istifade etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu merkezleri daha çok aktif hale getirmemiz ve isteklerde bulunmamız gerekiyor. İlçede Alafaradın kilim dokumacılığı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Fığla Bardağı ile ilgili projelerimiz var. Ayrıca Kat-ı kursunun sanatı canlandırdığı için kursiyerlere teşekkür ediyorum. Vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni kurslar açarak gelişmesi için hep birlikte destekçi olmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl sonu sergi açılışı gerçekleşti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement