Kuşadası'nda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Kuşadası\'nda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrımı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da törenlerle kutlanıyor.

01.07.2012 15:18

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrımı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da törenlerle kutlanıyor. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Çetin Gülseven, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Leziz Uyanık, Kuşadası Liman Başkanı Barış Tarım, Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Atatürk Meydanı'ndaki törenlerde Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Kuşadası Liman Başkanı Barış Tarım, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun Türk denizciliği ile denizciliğe gönül verenlerin bayramı olduğunu belirterek, bu kanunun denizlere sahip çıkılması bilinci yaratması yanında, denizciliğin gelişmesinde de mihenk taşı olduğunu söyledi.

Törenin ardından protokol üyeleri "IXUS" isimli römorkör ile denize açılarak, deniz araçlarının yaptığı kortej geçişini izledi, ardından da Güvercinada açıklarına deniz şehitleri anısına denize çıpa şeklinde çelenk bırakıldı.

Kuşadası Liman Başkanlığı tarafından Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları gün boyunca devam edecek. Akşam saatlerinde Güvercinada yolu üzerinde 13 yaş altı ve 13 yaş üstü bay ve bayan yüzme, halat çekme, pancar motorlu tekne ve yağlı direkten bayrak alma yarışları, su sporları ve balıkadam gösterileri yapılacak - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement