Kuşadası'nda Festival Coşkusu Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Festival Coşkusu Sürüyor

Kuşadası\'nda Festival Coşkusu Sürüyor

20.Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması tüm coşkusuyla sürüyor.

22.06.2012 14:40

20. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması tüm coşkusuyla sürüyor. Festivalin ikinci gününde sahne alan Can Bonomo ve Gülşen, meydanı dolduran 10 bini aşkın kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kipa'nın ana sponsorluğunda, Adaland Aquapark ve Noa Otel gurubunun destek verdiği 20. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın ikinci gününde İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'ndaki ücretsiz halk konserlerinde ilk olarak Can Bonomo sahneye çıktı. Hayranlarının büyük ilgi gösterdiği genç sanatçı yaklaşık iki saat sahnede kaldı ve binlerce kişiyi coşturdu. Daha sonra sahne alan Türk Pop Müziği'nin ünlü ismi Gülşen ise meydanı dolduran 10 bini aşkın kişiye unutulmaz bir konser verdi. 1,5 sahnede kalan ünlü sanatçı, bir çok şarkısını hayranlarıyla birlikte seslendirdi.

Büyük final 23 Haziran'da

Kipa'nın ana sponsorluğunu yaptığı, Adaland Aquapark ve Noa Otel grubunun destek verdiği Altın Güvercin,'in büyük finali 23 Haziran Saat: 21.00'de Özer Türk Stadyumu'nda gerçekleşecek. 10 finalistin yarışacağı, İzel ve Moğollar'ın sahne olacağı büyük final, TRT MÜZİK kanalından naklen yayınlanacak. 20 .Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın büyük finalinde yer alacak finalist şarkıları ve sahipleri şöyle:

" 1- Rumuz : Sardun, Şarkının Adı: Hergün Ağlatacaksın, Besteci: Ayhan Çakar, Söz Yazarı: Ayhan Çakar, Yorumcu : Ayhan Çakar, 2- Rumuz : Körfez, Şarkının Adı: İzmir'de Sevgilim, Besteci: Erhan Doğan, Söz Yazarı: Erhan Doğan, Yorumcu : Cihangir Moralı, 3- Rumuz : Yeşil-2, Şarkının Adı: İstemedim, Besteci: Hakan Süersan, Söz Yazarı: Hakan Süersan, Yorumcu : Pınar Çubukçu, 4- Rumuz : 30177, Şarkının Adı: Kahveli, Besteci: Mehmet Erdinç Erişmiş, Söz Yazarı: Mehmet Erdinç Erişmiş, Yorumcu : Mehmet Erdinç Erişmiş, 5- Rumuz : Hayat-2, Şarkının Adı: Sonuna Kadar, Besteci: Muhammet Orhan Erol, Söz Yazarı: Muhammet Orhan Erol, Yorumcu : Muhammet Orhan Erol-Gülçin Erol Tuncer, 6- Rumuz : Yeşil, Şarkının Adı: Günah, Besteci: Mustafa Ak, Söz Yazarı: Mustafa Ak, Yorumcu: Mustafa Ak, 7- Rumuz : Işık, Şarkının Adı: Siyah Gelinlik, Besteci: Nermin Kurban, Söz Yazarı: İkbal Bayram, Yorumcu : Nermin Kurban, 8- Rumuz : Onr01, Şarkının Adı: Delice, Besteci: Onur Yıldızdoğan, Söz Yazarı: Onur Yıldızdoğan, Yorumcu : Onur Yıldızdoğan, 9- Rumuz : Nasip, Şarkının Adı: Üstü Kalsın, Besteci: Selahattin Erhan, Söz Yazarı: Kaan Çoban, Yorumcu : Serda Özşahin, 10- Rumuz : Niyet-1, Şarkının Adı: İlk Aşk, Besteci: Tulon Kurter, Söz Yazarı: Tulon Kurter, Yorumcu : Taner Kotel, ve Yedek: Rumuz : Zeytin, Şarkının Adı: Bile Bile, Besteci: Özben Odabaşı, Söz Yazarı: Özben Odabaşı Yorumcu : Özben Odabaşı

Birinciye 20 bin lira para ödülü

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Meydan konserlerindeki yıldızlar geçinin ardından 23 Haziran gecesi büyük final gerçekleşecek. 10 finalistin yarışacağı büyük finalde birinciye Altın güvercin ve 20 bin TL para ödülü, ikinciye gümüş güvercin ve 10 bin TL para ödülü, üçüncüye ise bronz güvercin ve 5 bin TL para ödülü vereceğiz. Kuşadası 20. Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın açılışını usta sunucu ve Kuşadalıların ağabeyi Halit Kıvanç yapacak, gecenin sunuculuğunu daha sonra yeni albümüyle büyük sükse yaratan İzel devralacaktır. Sanatçı, final gecesinin Show bölümünde yeni şarkılarını da seslendirecektir. Altın Güvercin 20 inci yaşına basarken, ödül sahibi olan genç şarkıcılardan bir koro oluşturuldu. 20. Yıl Korosu, yarışmanın geçmişten günümüze iz bırakan birinci ve Altın Güvercin ödülü kazanan Şarkılarını bir potpori şeklinde seslendirecektir ve Bu yılki Altın Güvercin'in Yarışma Orkestrasını Sadun Ersönmez yönetecek, büyük juri başkanlığını ise Garo Mafyan yapacak " diye konuştu.

Moğollar, Barış Manço Onur Ödülünü alacak

Altın Güvercin Müzik Yarışması kapsamında rahmetli Barış Manço adına verilen "Barış Manço Onur Ödülü"nün bu yılki sahibi ise Moğollar Grubu oldu. Ödül, müzik sektörüne büyük katkılar sağlamış kimliklere veriliyor. Bu yıl ödül, Manço Ailesi'nin de görüş ortaklığı çerçevesinde müzik sektörüne kalıcı hizmetler sağlayan Moğollar Grubuna verilecek. Bilindiği gibi "Barış Manço Onur Ödülü"nü geçtiğimiz yıllarda Atilla Özdemiroğlu, Sezen Aksu, Kayahan, M.F.Ö. ve Zülfü Livaneli kazanmıştı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Festival Coşkusu Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement