Kütahya'da Nevruz Sevinci - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Nevruz Sevinci

Kütahya\'da Nevruz Sevinci

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama etkinlikleri, Merkez Kampüste yapılan bir programla duyuruldu.

21.03.2012 14:59

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama etkinlikleri, Merkez Kampüste yapılan bir programla duyuruldu.

Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı kutlama töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, yeniden dirilişin, tazelenişin sembolü olan Nevruz Bayramı'nın Orta Asya'dan Avrupa içlerine uzanan müşterek kültür coğrafyasında, yüzyıllardan bu yana aynı ruh ve heyecanla kutlandığını kaydederek, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Sevgi, hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayışı benimseyen milletimizin, tarih boyunca birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlendiğini, ortak sevinç umut ve kederleri paylaştığını ve geçmişten aldığı bu güçle geleceğe güvenle baktığını ifade eden Prof. Dr. Karaaslan, "Bu bilinçle sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, Nevruz'un huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Ardından söz alan Yrd. Doç. Dr. Murat Arabacı, "Türk Kültüründe Nevruz" konulu bir konuşma yaparak, katılımcılara bilgi verdi.

Nevruz'un Türk dünyasında ortak kültürel değer olması yönüyle önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Arabacı, Nevruz'un birden çok kültürde önem kazanıp, Türk kültüründe ve komşu kültürlerde kutlandığını belirtti.

Nevruz'un Türk kültüründe baharı yaşama sevincini, yenilenmeyi, uyanan doğa ile birlikte bolluk ve bereketi simgeleyen öğelerle dolu olduğunu kaydeden Murat Arabacı, Orta Asya'dan gelip Anadolu'yu yurt tutan Türklerin, göç yollarında kültürleşme yoluyla bu değerleri Anadolu'ya taşıdıklarını anlattı.

Dumlupınar Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterileriyle renklenen törende, katılımcılara geleneksel nevruz şekeri dağıtıldı.

Tören sonunda yakılan geleneksel nevruz ateşi etrafında toplanan katılımcılar, türküler eşliğinde ateş üstünden atlayarak, Nevruz şenliğine renk kattılar.

(EFE-

21.03.2012 14: 38: 08

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Nevruz Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement