Kütahya'da Ücretsiz Sağlık Taraması - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Ücretsiz Sağlık Taraması

Kütahya\'da Ücretsiz Sağlık Taraması

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlileri kent merkezinde kurdukları tanıtım standında vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.

15.10.2014 15:25

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlileri kent merkezinde kurdukları tanıtım standında vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.

Cumhuriyet Caddesi'nde kurulan stantta gazetecilere açıklama yapan Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, stantta hastane çalışmalarının tanıtımının yanı sıra vatandaşların sağlık konusundaki bazı test ve taramalarını da yaptıklarını söyledi.

Halk sağlığını oldukça önemsedikleri için böyle bir hizmeti başlattıklarını dile getiren Ekici, şöyle konuştu:

"Bu hizmetimizle, tansiyon ölçümleriyle yüksek kan basıncından kaynaklanan önlenebilir hastalıklar olan felç, kalp ve böbrek hastalıklarına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Halkımızı koruma, tanı ve tedavi konusunda bilgilendirmek amacıyla tanıtım karavanımızda böyle bir hizmet vermeye başladık. Vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Bu ölçümlerden aldığımız sonuçlarda tansiyon ölçümü yaptıran birçok vatandaşımızın, tansiyonlarının yüksek veya düşük olduğunu gördük. Sonuçları olumsuz çıkan vatandaşlarımızı neler yapması gerektiği hakkında bilgilendirme yapılarak, yakın bir zamanda hastaneye giderek kontrollerini yaptırması konusunda gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz."

Ekici, görevlilerin tansiyon ölçümün yanı sıra kulak taraması, göz tansiyonu ölçümü, vücut yağı oranı ölçümü, solunum fonksiyonu testi, diş taraması, şeker ölçümü ve penseltil taraması da yaptığını sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Ücretsiz Sağlık Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement