Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne Araç ve İş Makinesi Takviyesi - Son Dakika
Yerel

Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne Araç ve İş Makinesi Takviyesi

Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği\'ne Araç ve İş Makinesi Takviyesi

Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne alınan yeni araç ve iş makineleri törenle hizmete sunuldu.

06.03.2015 23:23

Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne alınan yeni araç ve iş makineleri törenle hizmete sunuldu.

Makine parkına yeni alınan 3 dozer, 4 ekskavatör, 4 yükleyici, 2 greyder, 2 toprak silindiri, 10 damperli kamyon, 2 asfalt distribütörü, 2 su tankeri, 1 vidanjör, 10 çöp kamyonu, 3 tanker ve yağlama araçları, 13 Pick-up Vali Şerif Yılmaz ve protokol mensuplarının katılımıyla hizmete sunuldu.

Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, "İl Özel İdarelerin adı önceden Yol Su Elektrik Hizmetleri, daha sonra Köy Hizmetleri, şimdi ise İl Özel İdaresi olarak değişti. Eskide Sezon açılışları yapılırdı, sezonluk işçi arkadaşlarımızın işe başlaması ile beraber sezon başlar, 7-8 ay gibi bir süre sonra sezon tamamlanır. Makineler parklara çekilir, kışın tabiri caizse yatardık. Bu dönem bitti çok şükür, tüm arkadaşlarımız artık yaz kış demeden arazideler. Bu kış belki biraz farklı oldu, çünkü karla mücadelede arkadaşlarımız çalıştı. Makine araç ve ekipmanlarımızı 12 ay hiç duraksamadan kullandık. Bu açılışla beraber yeni hizmete aldığımız araçların hizmete sunulması ve dağıtılması programını gerçekleştirmiş olduk. O nedenle de artık açılış dönemleri bitti, çünkü yılın 12 ayı durmak yok devamlı suretle aralıksız hizmete devam edeceğiz.Geçen yıl bildiğiniz gibi beldelerimiz kapandı. Bu beldelerdeki hizmetlerin aksamadan devam etmesi ile ilgili çalışmaları başlattık ve bugün çok şükür daha önceki hizmetlerinden daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Yine geçtiğimiz yıl Çöp Konteynırların dağıtılması ile ilgili bir program yapmıştık. Orada da söylemiştik, eski kapanan beldelere yapılan hizmetleri, tüm köylerimizi kapsayacak şekilde genişleteceğimizi ifade etmiştik. İşte bu bağlamda bugün burada arkamızda bulunan çöp konteynırları, çöp toplama araçları var. Bu şu demektir; Mart ayı sonu itibariyle Kütahya'nın tüm Köyleri dahil olmak üzere, çöp toplama hizmetlerini İl Özel İdaresi olarak sunmuş olacağız. Bundan sonra köylerimizdeki çöplerimizi köyün girişinde veya çıkışında, insan sağlığına zarar verecek şekilde atılmasını önlemiş olacağız. Bu hizmet bundan sonra İl Özel İdaresi ve İlçelerde Kaymakamlıklarımız aracılığıyla gerçekleştirilmiş olacak. Çöp toplama ile ilgili burada özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehirilik Bakanlığımızdan da çöp toplama ile ilgili çöp toplama araçları tahsis edildi.İl Özel İdaresi olarak 2014 yılında harcanan paramız 75 milyon TL idi. 2015 yılı başında 83 milyon TL bütçe sağlamıştık. Yine Ek bütçeyle beraber 14 milyon TL olarak gerçekleştirildi. Buna ilaveten Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla ilimize 15 milyon TL ek bir ödenek daha tahsis edildi. 2015 yılında aşağı yukarı İl Özel İdaresi olarak kendi hizmet alanımızla ilgili harcanacak olan para miktarı Köydes Projesi hariç 128 milyon TL'ye tekabül etmektedir. 6 milyon TL'de Köydesle beraber aşağı yukarı 135 milyon TL kaynak Kütahyalı hemşehrilerimize sunulmuş olacaktır" diye konuştu.

Törene AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Özel İdare birim müdürleri ve çalışanları katıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne Araç ve İş Makinesi Takviyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement