Kütahya Müftülüğü '11 Ayın Sultanı'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Kütahya Müftülüğü '11 Ayın Sultanı'na Hazır

Kütahya Müftülüğü \'11 Ayın Sultanı\'na Hazır

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

03.06.2016 18:33

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

5 Haziran'ı 6 Haziran'a bağlayan gece sahura kalkılacağını belirten Gül, Kütahya Müftülüğü ve din görevlilerinin 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayına hazır olduğunu dile getirdi.

Ramazan boyunca tüm camilerde vaaz ve irşat programları hazırlandığını ifade eden Gül, 6 camide ezbere mukabele okunacağını belirtti.

8 camide hatimle teravih kılınacağıcağını dile getiren Hacı Yusuf Gül, "Ramazan ayı boyunca Takvacılar, Duagür, Mollabey, Bahçelievler, Karagöz Paşa, Sanayi Valide Sultan ve Yeşil camilerinde hatimle teravih kılınacak. Karagöz Ahmet Paşa Camii'nde ikindiden sonra, Keresteciler, Takvacılar, Ulu Cami, Vali Sultan ve Yeşil camilerinde de sabah namazı sonrası ezbere mukabele okunacaktır. Ramazan ayı boyunca Müftülük Sitesi Camii'nde yetim, öksüz, yoksul, kimsesiz ve öğrenci kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ve müftülüğümüzün organizesi ve hayır sahiplerinin katkılarıyla Ramazan Ayı boyunca iftar yemeği verilecektir. Bütün camilerimizde sabah namazından önce 'Sahur Mukabelesi' okunacaktır. İtikafa girmek isteyen vatandaşlarımıza Takvacılar ve Ulu Camii'nde izin verilecektir. 2016 yılı asgari fitre miktarı 15 TL'dir" diye konuştu.

Müftü Gül, bütün camilerde genel bir temizlik yapıldığını sözlerine ekledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Müftülüğü '11 Ayın Sultanı'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement