Liseli Öğrenciler Soma'da Kazayı Resmetti - Son Dakika
Yerel

Liseli Öğrenciler Soma'da Kazayı Resmetti

Liseli Öğrenciler Soma\'da Kazayı Resmetti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

20.05.2014 12:25

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri yıl boyu hazırladıkları yağlı boya resimleri ile Atatürk Kültür Merkezi'nde sergi düzenledi. Serginin açılışına Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, okul yöneticileri, öğrenciler ve velileri katıldı. Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ile Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide davetliler öğrencilerin hazırladığı yağlı boya tablolarını incelediler.

Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Berat Cıbır, öğrencilerin yıl boyunca bu eserlere büyük emek verdiğini söyledi.

Cıbır konuşmasında, "13 Mayıs'tan bugüne hepinizin bildiği gibi bir yastayız. Bu sergide öğrencilerimizin emeği var. Bu emek boşa gitmesin diye açma lüzumu hissettik. O yüzden hepinize hoş geldiniz diyorum. Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madencimize Allah'tan rahmet, kaderli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz" dedi.

Sergi salonunun girişine maden şehitlerini anmak için kazma, kürek, kömür ve güllerle beraber mum yakıldı. Sergide öğrencilerin hazırladığı ve Soma'da ki maden kazasını anlatan yağlı boya tablosu ise büyük ilgi gördü. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseli Öğrenciler Soma'da Kazayı Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement