Madeni Sanatkarlardan Başkan Tuna'ya Plaket - Son Dakika
Yerel

Madeni Sanatkarlardan Başkan Tuna'ya Plaket

Madeni Sanatkarlardan Başkan Tuna\'ya Plaket

Mersin'in ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, esnaf adına atılacak her türlü olumlu adımda esnafın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

30.05.2014 16:35  Güncelleme: 16:32

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, esnaf adına atılacak her türlü olumlu adımda esnafın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Tuna, Mersin Madeni Sanatkarlar Odası tarafından gerçekleştirilen Yalınayak Sitesi Kooperatifi'nin genel kurul toplantısına katıldı. Toplantıda, Oda Başkanı Sabit Yelkovan tarafından Tuna'ya, esnaf ve sanatkara sunduğu katkı ve destekler dolayısıyla teşekkür plaketi sundu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, meslek odaları başkanları, Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile esnaf ve sanatkarın da katıldığı toplantıda konuşan Tuna, esnaf adına atılacak her türlü olumlu adımda esnafın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Göreve geldikleri 11 yıl içerisinde Toroslar'ın hızla büyüyen ve gelişen bir ilçe konumuna geldiğini ve bunun herkes tarafından dikkatle izlendiğini vurgulayan Tuna, "Toroslar, bankaların, işadamlarının, müteahhitlerin yatırım yaptığı, KOBİ'lerin geliştiği, arsa ve emlak değerlerinin sürekli arttığı bir bölge haline geldi. Otogarın bölgemizde olması için belediye olarak 85 bin metrekare yer tahsis ettik. Bölgenin ticaret alanında merkez üssü olması ve sanayi alanında da üreten bir yapıya kavuşması yönünde yıllardır uğraş veriyoruz. Sizlerin, bölgemize gelişiniz hem işsizlik noktasında katkı sağlayacak hem de bölgenin aktivitesi daha da artacaktır. Üç yıl sonra inşa çalışmaları tamamlanacak olan bin 250 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'nün bölgemizde yer alması da ilçemizin albenisini daha arttıracaktır" dedi.

Mersin ESOB ile her zaman diyaloglu bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve bu istişarenin artarak devam edeceğini belirten Tuna, "Bu kentin öncelikle bir senaryosunu yazmak lazım. Bu kentte ne yapılacak? Sanayi mi, ticaret mi, turizm mi, lojistik mi, tarım mı geliştirilecek? Bunun yerleri tespit edilmeli, bir kilim misali tek tek yerine konulmalıdır. Bunu inşallah birlikte bir yönetişim anlayışı içerisinde yapacağız. Yapılan bu çalışmalar sanayi esnafını daha da rahatlatacaktır. Görüntü ve gürültü kirliliği oluşturan ticarethanelerin yaşam merkezlerinin dışına çıkarılması gerekmektedir. Yaptığımız girişim ve desteklerle ikinci el oto galericiler sitesi bölgemizde inşa edildi. Korukent Mahallemizde 98 dönüm alan üzerine inşa edilen bu tesiste 204 işyeri tamamlandı. 21. yüzyıl şartlarına uygun şehircilik anlayışının şekli de böyle olmalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Oda Başkanı Yelkovan, odalarına ve esnafa sunduğu katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Tuna'ya bir plaket takdim ederek, teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Madeni Sanatkarlardan Başkan Tuna'ya Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement