Malatya'da Başarılı Öğrencilere Ödül Verildi - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Başarılı Öğrencilere Ödül Verildi

Malatya\'da Başarılı Öğrencilere Ödül Verildi

öğrencilere tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.

15.08.2013 18:03

MALATYA (İHA) – Malatya'da daha önce sınava giren ve derece elde eden

öğrencilere tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.

Valilik Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Malatya Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğrenciler velileri ve öğretmenler katıldı. Konuşmasında eğitimin önemi üzerinde duran Vali Şahin, ölçülebilir başarının arttırılmasının yanı sıra, iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmenin çabası içinde olduklarını belirterek, milli ve manevi değerler ile tesis edilmiş nesiller yetiştirmek istediklerine dikkat çekti.

Üniversite sınavını kazandırmada başarı oranın yükseldiğini söyleyen Vali Şahin, "Eğtim önceliğimiz dedik ve Aile Öğretmenliği Projesi ile de eğitimde önemli çalışmalar yaptık" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nda (PYBS) dereceye giren, Türkiye genelinde de derece yapan öğrencilere ödülleri verildi.

LYS'de Malatya Fen Lisesi'nden Melih Alay'ın Malatya 1'incisi ve Türkiye 7'si olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakütesi'ne (İngilizce), Malatya Fen Lisesi'nden Oğuzhan Uğur'un Malatya 2'ncisi ve Türkiye 10'uncusu olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne (İngilizce), Malatya Fen Lisesi'nden Merve Tan'ın Malatya 3'üncüsü ve Türkiye 23'üncüsü olarak Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne (Tam Burslu) kayıt yaptırma hakkı elde etmişti.

SBS'de Özel Turgut Özal Koleji'nden Aytaç Bülent Kuku'nun Malatya 1'incisi, PYBS'de Mehmet Emin Bitlis Ortaokulu'ndan Nurselin Çirkin'in Türkiye ve Malatya 1'incisi oldukları öğrenildi.

Törende ayrıca, 'Bu Benim Eserim' ve TÜBİTAK yarışmalarında derece yapan öğrencilerin de ödülleri verildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Başarılı Öğrencilere Ödül Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement