Malatya'da İlk Kez, Çocuk Kur'an Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da İlk Kez, Çocuk Kur'an Kursu Açıldı

Malatya\'da İlk Kez, Çocuk Kur\'an Kursu Açıldı

Malatya’da ilk kez 4-6 yaş çocuklara yönelik Kur’an Kursu açıldı.

01.10.2014 15:35

Malatya'da ilk kez 4-6 yaş çocuklara yönelik Kur'an Kursu açıldı.

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Hacı Abdi Mahallesi Muhlis Efendi Kur'an Kursu açılışına, Kaymakam Nesim Babahanoğlu, İl Müftüsü Ümit Çimen, Yeşilyurt ilçe Müftüsü Mehmet Çınar, Diyanet Sen Malatya Şube Başkanı Refik Metin, ilgili ve yetkililer katıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, "Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda Kur'an kurslarında büyük atılım başlattı. Her seviyede insanımıza ulaşmanın ideali amacı içerisindeyiz.Kur'an kurslarında yaş haddi kalktı. 4-6 yaş grubuna yönelik çocuklara Kur'an Kursları açılıyor" dedi.

Çimen, "Çocuklarımız ve gençlerimizin karınlarını doyurduğumuz gibi onların zihin ve kalplerini de beslemeliyiz. Bizim inancımızda, anne ve babaların çocukları üzerinde hakları olduğu gibi, çocukların da anne ve babaların üzerinde hakları vardır. Çocuklarımıza en büyük mirasımız, onların güzel ahlakla yetiştirilmesidir. Bu da küçük yaştan itibaren Kur'an ve dinini öğretilmesi ile sağlanır" dedi.

Çimen, Malatya'da ilk kez açılan 4-6 yaş çocuklara yönelik Kur'an Kursu'nun hayırlı olması temennisinde bulundu. Müftü Çimen'in konuşmasından sonra kurdele kesip açılış yapıldı. Yetkililer daha sonra çocuk öğrenci sınıfını gezdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da İlk Kez, Çocuk Kur'an Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement