Manisa'da Tarsim Üzüm Üreticilerine 55 Milyon Lira Ödedi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Tarsim Üzüm Üreticilerine 55 Milyon Lira Ödedi

Manisa\'da Tarsim Üzüm Üreticilerine 55 Milyon Lira Ödedi

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Bülent Bora, Manisa'da 2013 yılında doğal afetler sonucu zarar gören ve sigorta yaptıran üzüm üreticilerine toplamda 55 milyon lira ödediklerini söyledi.
TARSİM Manisa'da doğal afetler sonucu...

18.11.2013 17:50

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Bülent Bora, Manisa'da 2013 yılında doğal afetler sonucu zarar gören ve sigorta yaptıran üzüm üreticilerine toplamda 55 milyon lira ödediklerini söyledi.

TARSİM Manisa'da doğal afetler sonucu hasar gören sigortalı bitkisel ürünler ve hayvanlar için üreticilerin onuna düzenlenen tören ile sembolik çeklerini verdi.

Zirat Odası toplantı salonunda düzenlenen törene Manisa ValisiAbdurrahman Savaş, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel MüdürlüğüTarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, protokol üyeleri ve üreteciler katıldı.

TARSİM sisteminin çiftçiler için hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Genel Müdür Bora, "Manisa'da önce mart ayında bir don hadisesi, daha sonra da dolu yağışının çok ciddi hasarlara yol açtığını vurgulayarak, "Bu hasarları, görevimiz olarak karşılıyoruz. Bu olay tabii TARSİM sisteminin vazgeçilmez bir sistem olduğunu, üreticilerimizin yegane dayanağı olduğunu bir kere daha bize hatırlattı. Zaten üreticilerimiz, sistemin öneminin farkında ve her geçen yıl gösterdikleri teveccühle poliçe sayısı artarak devam ediyor. Türkiye genelinde toplam poliçe sayısının 3 milyon 381 bin liradır. Bu, senelik bir rakam. Bunun karşılığında hasarlı poliçe sayısı 531 bin 619. 3 milyon 381 poliçe sahibi sisteme para ödemiş. Bu paralar bir havuzda toplanmış, bir o kadar da devletimiz aynı şekilde para koymuş ve oradan 531 bin 619 poliçe sahibinin hasarı karşılanmış. Türkiye genelinde baktığımızda her 100 poliçeden 16'sının hasarlandığını görüyoruz. Bunu Manisailimize indirgediğimizde ise her 100 poliçeden 36'sı hasarlanmış durumda. Manisailimizde riskimiz daha fazla, onun için sisteme katılmak şart" ifadelerini kulladındı.

"BU AY SONUNA KADAR 85 LİRAYI TAMAMLAYACAĞIZ"

Bora konuşmasına şöyle devam etti: "Hasar ödemelerinde üzüm üreticilerinde bariz bir fark görülüyor"Sadece 2013 yılında üreticilerin ödediği prim miktarı 16 milyon 130 bin, bunun karşılığında hasar 85 milyon lira. Geçen hafta itibariyle 55 milyon lirası ödendi. Her gün ödemeler devam ediyor. Bu ay sonuna kadar 85 milyon lirayı tamamlayacağız."

Konuşmaların ardından doğal afetler sonucu zarar gören üreticilere sembolik çekleri verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Tarsim Üzüm Üreticilerine 55 Milyon Lira Ödedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement