Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa\'dan Kısa Kısa

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler, Manolya Meydanı'nda kitap okudu.

02.04.2014 20:01

Manisa'da, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler, Manolya Meydanı'nda kitap okudu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe, 50 öğrencinin yanı sıra Vali Abdurrahman Savaş da katıldı.

Vali Savaş, etkinlikteki konuşmasında, kitap okumanın önemine değinerek, "Dünya medeniyeti içinde yeri olan, iddiası olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla dünyayı da tanımamız lazım. Son dönemde gençlerimiz şiirden uzaklaştılar. Şiirden, sanattan uzaklaşan kişilerin, ruh inceliği oluşmaz" diye konuştu.

-Spastik çocuklarca yetiştirilen güller, bahçeye dikildi

Soma Spastik Çocuklar Derneğinde temel eğitim gören öğrencilerce yetiştirilen güller, Öğretmenevi bahçesine dikildi.

Öğrencilerin yetiştirdiği güllerden 30 tane alıp bahçeye diktiren Öğretmenevi Müdürü Ali Osman Taşkan, öğrencilerin yetiştirdikleri güllerin dikildiğini görünce ayrı bir mutluluk yaşadığını söyledi.

Dernek Başkanı Cihan Yavuz da ikinci kez gül yetiştiriciliği kursu düzenlediklerini belirterek, geçen yıl mezun olan 13 öğrenciden birinin, Soma Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğünde işe başladığını dile getirdi.

Yaklaşık 125 gün süren ve 11 öğrencinin katıldığı kursun, 9 Nisan'da sona ereceğini kaydeden Yavuz, yeni kurslar düzenleyeceklerini bildirdi.

-Gebelik Okulu'nu bitiren kursiyerler, sertifikalarını aldı

Salihli Devlet Hastanesi Doğum Servisinde açılan Gebelik Okulu'nda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 gebeye, sertifikaları verildi.

Okul Sorumlusu Zekiye Dönertaş, gebelik, annelik, bebeklerin gelişimi, doğum, nefes egzersizleri, kas hareketleri ve pilates gibi eğitimlerle ebelerin, hem doğuma hem anneliğe hazırlandığını belirterek, "Normal doğuma, çok önem veriyoruz. Bebeğin gelişimi, hastalıkları, gebelik dönemi beslenmesi, gebelikte annenin psikolojik durumu ile anne sütünün önemini anlatıyoruz. Kursu bitiren annelerimize, bir katılım belgesi veriyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement