Manisa Heyeti Barselona Temaslarını Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Manisa Heyeti Barselona Temaslarını Sürdürüyor

Manisa Heyeti Barselona Temaslarını Sürdürüyor

Manisa oda ve borsaların organizasyonu ile İspanya'nın Barselona kentindeki Alimentaria Fuarı'na katılan 79 kişiden oluşan Manisalı işadamları, fuarın üçüncü gününde de temaslarına devam etti.

28.03.2012 16:51

Manisa oda ve borsaların organizasyonu ile İspanya'nın Barselona kentindeki Alimentaria Fuarı'na katılan 79 kişiden oluşan Manisalı işadamları, fuarın üçüncü gününde de temaslarına devam etti.

Fuarın ilk gününden itibaren Manisalı işadamları kendi sektörlerinde yer alan stantlarda yaptıkları incelemeleri tamamlayarak, ikili iş görüşmelerine başladılar. Fuarın ikinci ve üçüncü gününü iş görüşmelerine ayıran işadamları, adeta Barselona-Manisa hattında bir ticari köprü kurmayı başardılar.

Gıda ve İçecek alanında dünyanın sayılı fuarı olan Alimentaria Fuarı'nda 18 Türk firması da yer alıyor. İstanbul Ticaret Odası'nın da yer aldığı fuar alanında Türk firmaların stantları da büyük ilgi görüyor. Manisalı işadamları üçüncü günde yaptığı fuar ziyaretlerinin bir bölümünü de Türk firmaların yer aldığı stantlara ayırdılar. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Kadıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Güngür, fuarın ilk gününde ziyaret ettikleri İstanbul Ticaret Odası standını bir kez daha ziyaret ettiler ve İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ile Alimentaria Fuarı'nın değerlendirmesini yaptılar.

MESİR VE ÜZÜMÜN TANITIMINI YAPTILAR

Manisalı işadamları Alimentaria Fuarında iş görüşmelerinin yanı sıra, yanlarında getirdikleri Manisa'ya özgü ürünleri fuar alanında katılımcılara dağıttılar. Manisa üzümü ve Mesir macunu yabancı konuklar tarafından oldukça beğenildi. Barselona'da sadece fuar alanında değil, fuarın dışında da görüşmelerde bulunan Manisa heyeti, Barselona'da adım atmadık yer bırakmadı. Barselona'da geçirdikleri üçüncü günde ikiye ayrılan işadamlarının bir kısmı da Barselona'da bulunan üzüm bağlarında incelemelerde bulundu. Salihli Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul'un önderlik ettiği kafile, üzüm bağlarını gezdi.

Barselona'da bulundukları üç gün boyunca oldukça olumlu görüşmelere imza attıklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kadıoğlu, "Dünyanın önde gelen fuarında

Manisa olarak yer almaktan dolayı bir kez daha büyük mutluluk duyduk. Çünkü beraberimizdeki heyetimiz üç gün boyunca ciddi görüşmelere imza attı. Oda olarak böyle bir organizasyona vesile olduğumuz için, ayrı bir mutluluk da duyuyorum. Burada yaptığımız görüşmelerin burada kalacağını düşünmüyor, heyetimiz içinde yer alan işadamlarımızın iş ilişkilerini sürdüreceğine inanıyorum. Bu gelişmeler Manisa ekonomisinin yanı sıra, Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayacak" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Heyeti Barselona Temaslarını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement