Marka'dan Sivil Anayasa Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Marka'dan Sivil Anayasa Çalıştayı

Marka\'dan Sivil Anayasa Çalıştayı

Doğu Marmara kalkınma Ajansı (MARKA) 2012 yılı 2.Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Emex Otel'de gerçekleştirildi.

21.06.2012 15:56

Doğu Marmara kalkınma Ajansı (MARKA) 2012 yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Emex Otel'de gerçekleştirildi. Toplantı sonrası sicil Anayasa için çalıştay düzenlendi.

Toplantının Divan Başkanlığını Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar, divan üyeliklerini ise kurulu üyeleri Yıldız Bezek ve Mustafa Erdoğan yaptı. Toplantıya; Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, MARKA Genel Sekreter Erkan Ayan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Bolu, Düzce, Sakarya, Yalova'dan gelen kalkınma kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Şükrü Çakır yaptı. Kurul üyesi Mustafa Erdoğan tarafından üyelere sunulan gündem oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının ardından Yeni Anayasa Temelinde Kalkınma Kavramı ve Bölgesel Kalkınma Anlayışı konulu çalıştaya geçildi.

Çalıştay hakkında bilgi veren Yrd. Doç Dr. Nilüfer Açıkkol, "Kalkınma Ajanslarının yeni oluşturulacak Anayasa'daki değerlendirmelerinin mali açıdan mı yoksa Anayasa'da sosyo-kültürel gelişmeler altında mı olacağı konusunda sivil toplumdan görüş alınacak" dedi. Daha sonra katılımcılar 8'erli gruplar oluşturarak Anayasa hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Konu ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, "Kalkınma kurulları danışma hüzmeti vermektedir. Bölgesel kalkınma konusunda bizleri destekleyen kişilerden oluşuyor. Bugün çeşitli görüşleri paylaştık. Anayasa ile ilgili çalıştay yapıyoruz. Şuan yürütülen yeni Anayasa çalışmalarında sivil toplumun ve halkın görüşleri maksimum düzeyde ele alınmakta. Kalkınma kurulu üyelerimizden bu kapsamda görüşlerini alıyoruz. Bu görüşleri toparlayıp ilgili kurumlara ileteceğiz. Çalıştaya, diger kalkınma ajanslarından da temsilciler katıldı.

Ajansımız sivil Anayasa çalışmalarında kalkınma kavramını bugünkü toplantısında ele almış durumdadır" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marka'dan Sivil Anayasa Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement