Marmaris Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi Verdi - Son Dakika
Yerel

Marmaris Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi Verdi

Marmaris Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi Verdi

Marmaris Belediyesi, öğrencilerin geri dönüşüm ve çevre konusunda bilinçlendirilmesi için Atık Getirme Merkezi'ni çocuklara açtı. İçmeler İnayet Coşkun Kodak Kamil Acarer Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde merkezi ziyaret ederek atık yönetimi hakkında bilgi aldı.

23.02.2024 16:37  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris Belediyesi öğrencilerin geri dönüşüm ve çevre konusunda bilinçlendirilmesi için Atık Getirme Merkezi'nin kapılarını çocuklara açtı.

İçmeler İnayet Coşkun Kodak Kamil Acarer Ortaokulu öğrencileri Fen Bilimleri dersi kapsamında öğretmenleri eşliğinde Marmaris Belediyesi Atık Getirme Merkezi'ni ziyaret etti. Ambalaj, metal, ömrünü tamamlamış lastikler, elektrikli ve elektronik ekipman, pil gibi atıkların kabul edildiği tesisteki çalışmalar Belediye'nin Çevre Mühendisi Tuğçe Dikbaş Atabay tarafından öğrencilere anlatıldı.

Atık Yönetim firması yetkilileri de çocuklara geri dönüşümün ne olduğu ve çevre için neden önemli olduğu konusunda bilgiler verdi. Merkezin bölümlerini gezen çocuklar yerinde ayrıştırılan ve çeşitli işlemlerden geçen atıkları inceledi.

Öğrencilerden Rüzgar Çamlı, karton, cam, plastik gibi atıkların nasıl değerlendirildiğini öğrendiklerini söyleyerek "Burada aldığımız eğitimlerle her atığın çöp olmadığını ve geri dönüştürülerek tekrar kullanılabileceğini öğrendik" diye konuştu. Bir diğer öğrenci Melek Bayrı ise çöpleri evlerde ayrıştırmanın önemine dikkat çekti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement