Mehmet Akif Ersoy' Un Şiirlerini Ezbere Okuma Yarışmasında Ödüller Sahibini Buldu - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy' Un Şiirlerini Ezbere Okuma Yarışmasında Ödüller Sahibini Buldu

Mehmet Akif Ersoy\' Un Şiirlerini Ezbere Okuma Yarışmasında Ödüller Sahibini Buldu

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokullar ve Liseler arası Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ezbere okuma yarışması finalinde dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

28.02.2014 14:10

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokullar ve Liseler arası Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuma yarışması finalinde dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Kültür Sitesinde yapılan finallerde yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; "Sanatını milletine adamış büyük şairi hiçbir devirde unutmak mümkün değildir. Sanatını ilim, millet, eğitim ve en önemlisi din gibi manevi değerlerle ilişkilendiren İstiklal marşı şairi, belki de hisli bir yürek arayanlara "iki söz" diye nitelendirdiği Safahat'ta şiirle asımın nesIine seslenmiştir. Gözyaşı olarak tanımlanan şiirde kendi acizliğini bizlere hisli yüreğiyle anlatan, vatan var oldukça adını yaşatacağımız İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif'i unutmamak ve unutturmamak ve şiire yeteneği olan öğrencileri ortaya çıkarmak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Ortaokullarda öğrenim gören 7. ve 8. Sınıf ile liselerimizde öğrenim gören 9.10. ve 11. Sınıf öğrencileri arasında düzenlediğimiz bu yarışma okullarımızda şubeler, sınıflar ve okul birinciliği düzeyinde yapıldı. 13 Şubat 2014 Perşembe günü Şair Zihni Kültür Merkezinde 22 Ortaokul ve 13 lise birincisinin katılımı ile yarı final yarışması yapıldı. Bugün Ortaokul ve Lise kategorisinde yarı finalde ilk altıya kalan öğrencilerimizin final yarışmalarını izleyeceğiz. Yarışmada desteğini bizden esirgemeyen ve dereceye girecek olan öğrencilere verilecek ödüllerin sponsorluğunu üstlenen Bayburt Belediye başkanımız Sayın Haci Ali Polat'a, Yarı Final ve Final Yarışması için salon tahsislerinden dolayı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze, Bu yarışmanın koordinasyonunda Şube Müdürü Hayri Kocabey'e, Yarışmaya katılan Okul Müdürlerine ve Yarışmaya Katılan tüm öğrencilere ve onları hazırlayan öğretmenlerimize ve jüri üyelerine teşekkür ediyorum ." diyerek yarışmaya katılan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Ortaokullarda 7 ve 8. Sınıflardan 22 öğrenci, liselerde ise 9,10 ve 11 sınıf öğrencilerinden 13 olmak üzere toplam 35 öğrencinin yarı finalde yarıştığı yarı final yarışması sonrası ilk altıya kalan öğrenciler şiirlerini okudular.

6 öğretmenden oluşan jürinin değerlendirmeleri yaptığı sırada yarışmanın koordinasyonunu yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Kocabey, Mehmet Akif Ersoy'un 3 şiirinden oluşan eserleri müzik eşliğinde seslendirdi.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde Lise öğrencileri arasında yapılan yarışmada; Birinciliği Fen Lisesi Merve Nur Develi, ikinciliği Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinden Erdem Yıldırım, Üçüncülüğü ise Anadolu Lisesinden Narin Durmuş elde etti.

Ortaokullar Düzeyinde yapılan yarışmada Birinciliği Hayırseverler Ortaokulu öğrencisi Elif Yefşin Özer, İkinciliği Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Merve Nur Akbaş, Üçüncülüğü ise Kaleardı Ortaokulu öğrencisi Feyzan Kasap elde etti.

Yarışmada mansiyon ödülü alan öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Üçüncülerin ödülleri Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İkincilerin ödülleri Garnizon komutan V. J. Alb. İsmail Ferhat ÖZBAŞ ve birincilerin ödülleri de Valimiz Sayın Mükerrem tarafından takdim edildi.

Yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'a katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından plaket takdim edildi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy' Un Şiirlerini Ezbere Okuma Yarışmasında Ödüller Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement