MHP Kars'ta Seçim Öncesi Birlik Beraberlik Mesajları Verdi - Son Dakika
Yerel

MHP Kars'ta Seçim Öncesi Birlik Beraberlik Mesajları Verdi

MHP Kars\'ta Seçim Öncesi Birlik Beraberlik Mesajları Verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan, partisinin seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında yaklaşan 30 Mart seçimleri öncesinde birlik beraberlik mesajları verdi.

14.02.2014 11:04

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan, partisinin seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında yaklaşan 30 Mart seçimleri öncesinde birlik beraberlik mesajları verdi.

Seçimlerde kim kazanırsa kazansın önemli olan birlik ve beraberliğin bozulmaması olduğuna dikkat çeken MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, MHP olarak herkese kapılarını açtıklarını kaydetti.

MHP Belediye Başkanı Adayı Mürtaza Karaçanta, Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Özcan, 30 Mart seçimlerinde Kars'ta birliğin ve beraberliğinin kazanacağını söyledi.

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, "Bir seçim atmosferi içerisindeyiz. Kars'ta da kazanmaya yakın en iddialı, en yakın parti biziz. Bu seçimin Kars'ta yaşayan herkese hayırlı uğurlu olmasını ve kazasız belasız bir seçim olmasını diliyoruz" dedi.

Tabi son 15 yıldır, şehrimizi AK Parti, daha evvel ANAP iktidarı olmak olmak üzere iktidar partisi yönetiyor diyen Özan, "15 yıldır yönetilen bir iktidar partisiyle şehrimizin geldiği nokta, durum, ortadır. Yani büyük bir köy görünümünde bir şehirde yaşıyoruz. Ne hikmetse bizim uzun yıllardır her birimizin arzusu, belki vatandaşlarımızında tercihi bu yönde olmuştur. 'İktidara oy verelim de şehrimize hizmet gelsin' ama biz iktidara oy verirken, şehrimize hizmetin gelmediğini, 15 yıllık bir dönemde tecrübe ettik. MHP'nin 1994-1999 yılları arasında yapmış olduğu hizmetler herkesin malumudur. Şehirde belediyeciliği ilk defa MHP ile ilk defa belediyecilik hizmetleriyle tanışmıştır şehrimiz. Yani bugün şehrimizde yapılan köklü değişikliklerin tamamı MHP döneminde yapılmıştır. Sonrasında bir ANAP ile başlayan sonra AKP ile devam eden bir süreçte şehrimiz gösterişten işte Afrika'dan gelen festival uğruna güya şehri 'marka şehir, uygar şehir' diye yazıp, ama bu tarafında şehrin bütün kimyasının bozulduğu, o kimlikli durumunu kaybettiği bir şehir haline gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi duruşunu hiç bir zaman bozmadan, hiçbir zaman ikilemeden vatandaşa hizmet etme noktasında kendisine görev verildiği takdirde bu işi 1994-1999 yıllarında yaptığı gibi en iyi şekilde yapacağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Şimdi şehrimizde bir sürü sorun var. Şehirdeki sorunların tamamı o kadar fazla ki burada bu sorunları anlatmakla bitiremeyiz. Bizim şehirde AK Parti iktidarının yapmış olduğu şehir adına hiçbir şeyin olmadığını ileri süren MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, "Kars çok özel ve anlamlı bir şehir. Şehrin girişine 'uygar şehre hoş geldiniz' yazarak 'uygar' olunmuyor. Uygarlık yaşantıyla, uygarlık şehrin kimyasıyla, uygarlık şehrin görüntüsüyle olan bir şeydir. Şehirde sabahları kalktığınız vakit, 300-400 tane ahır olan bir şehirde her halde uygarlıktan bahsedemeyiz" şeklinde konuştu.

"MHP'NİN KAPISI HERKESE AÇIKTIR"

Kars'ta her seçimde etnik ayrışma yapıldığına dikkat çeken MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Biz bu seçimlerde malum her seçimde oluyor ama bu etnik ayrışma, işte insanları farklı farklı kategorilere sokma, biz bunu MHP olarak sonuna kadar reddediyoruz. Biz Kars'taki tüm vatandaşlarımızın oyuna talibiz. Herkesin ama her grubun adı her neyse, her zümrenin her freksiyonun oyuna talibiz. Bu özellikle yerel seçimlerde getirip, gündeme sokulan bu etnik ayrımcılığı sonuna kadar da reddiyoruz. Şehrin bundan kurtulması lazım. Ama siyasi çıkarları uğruna birilerinin ben şuyum, birilerinin ben buyum, birileri işte şu gruptan, birileri bu gruptan diye bölerek şehrimizin hizmet alma noktasında hep sürekli bir engellemeyle karşı karşıya olduğunu da bu ayrışmadan dolayı, malum hepimiz şehirde yaşıyoruz ve hep beraber yaşıyoruz. Bizim MHP olarak her etnik gruba, her kesime kapılarımız sonuna kadar açıktır. Hiç kimseyi şu bu kimliğinden dolayı reddetmedik. Ötekileştirme gibi düşüncemiz asla söz konusu değildir."

MHP İl Başkanı Yever Özcan, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. MHP İl Başkanı Yaver Özcan'ın düzenlediği basın toplantısına kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Kars'ta Seçim Öncesi Birlik Beraberlik Mesajları Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement