Milli Mücadele'de Emirdağ Şanlı Direniş Tarihi Belgeler Sergisi" - Son Dakika
Yerel

Milli Mücadele'de Emirdağ Şanlı Direniş Tarihi Belgeler Sergisi"

Milli Mücadele\'de Emirdağ Şanlı Direniş Tarihi Belgeler Sergisi"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) işbirliğiyle düzenlenen, "Milli Mücadele’de Emirdağ Şanlı Direniş Tarihi Belgeler" sergisi, vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

22.03.2015 14:34

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) işbirliğiyle düzenlenen, "Milli Mücadele'de Emirdağ Şanlı Direniş Tarihi Belgeler" sergisi, vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi'nde açılan serginin açılışına, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Jale Nur Süllü, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter, Emirdağ Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe ve pek çok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

ESAB Başkanı Yazar Ahmet Urfalı yaptığı açılış konuşmasında, sergide Milli Mücadele dönemi boyunca Emirdağ halkının kahramanlıklarına tanık olacaklarını belirtti. Urfalı, "Karakeçili Milli Alayı'nı, halk önderi efelerimizi, Deli Battal'ın şahsında bütün yiğitlerimizi, Fahrettin Altay'ı, Ali İhsan Sabis Paşa'yı, Selahattin Adil'i, Tekelioğlu Sinan Bey'i ve devletimizin kurucusu aziz Atamızı şükran ve minnet duygularımızla bir kez daha anacağız. 17'si sivil olmak üzere 190 İstiklal Savaşı şehidimizi, 300 madalyalı gazimizi, Suvermez, Tez ve Çatallı Şehitliklerinde yatan askerlerimizi yeniden hayır dualarımızla hatırlayacağız. Ruhları şad olsun" dedi.

Serginin açılışına katılan diğer isimler de, böylesine anlamlı bir serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Serginin açılışından sonra Emirdağlı mahalli sanatçılarda Hamza Halaç, Müjgan Saraç Yılmazbaş ve Halil Kızıler, Kurtuluş Savaşı'nda söylenen mahalli ezgilerden örnek verdiler. Eskişehir Haymeana Kadın Derneği'nin mahalli kıyafetli sanatçıları da, Emirdağlı sanatçılara eşlik ettiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Mücadele'de Emirdağ Şanlı Direniş Tarihi Belgeler Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement