Mimar Sinan ve Eserleri Konferansı - Son Dakika
Yerel

Mimar Sinan ve Eserleri Konferansı

Mimar Sinan ve Eserleri Konferansı

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu tarafından “Mimar Sinan ve Eserleri” konulu bir konferans verildi.

30.04.2014 10:46

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu tarafından "Mimar Sinan ve Eserleri" konulu bir konferans verildi.

Üniversitenin öğrenci topluluklarından "Yapı Topluluğu"nun düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu, Mimar Sinan'ın eserlerinin bir mimarlık ve mühendislik harikası olduğunu belirterek, Sinan'ın mimari dehasının ve etkileyiciliğinin, ülkemize kazandırdığı eserlerde rahatça hissedildiğini söyledi. Urfalıoğlu ayrıca Mimar Sinan'ın belli başlı eserlerinden olan Şehzade Cami ve Külliyesi, Süleymaniye Cami ve Külliyesi, Sokullu Külliyesi, Mihrimah Sultan Külliyesi, Edirne Selimiye Camii gibi birçok eseriyle ilgili açıklayıcı bilgiler verdi.

Konferans sonunda Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu'na Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç tarafından günün anısına teşekkür belgesi verildi.

Konferansa 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Hasenekoğlu, Genel Sekreter Necdet Bozgeyik, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimar Sinan ve Eserleri Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement