Minik Öğrenciler, Dpü'de Tam Buğday Ekmeiği'nin Faydalarını Anlattılar - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrenciler, Dpü'de Tam Buğday Ekmeiği'nin Faydalarını Anlattılar

Minik Öğrenciler, Dpü\'de Tam Buğday Ekmeiği\'nin Faydalarını Anlattılar

Kütahya Gazi Kemal Bilim Sanat Merkezi ilköğretim 5.sınıf öğrencisi Hüseyin Eren Özgün ve 3.sınıf öğrencisi Kağan Öztürkoğlu Eğitim Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen seminerde, tam buğday ekmeğinin faydalarına ve günlük hayatta fazla tüketilmekte...

27.02.2012 18:30

Kütahya Gazi Kemal Bilim Sanat Merkezi ilköğretim 5.sınıf öğrencisi Hüseyin Eren Özgün ve 3.sınıf öğrencisi Kağan Öztürkoğlu Eğitim Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen seminerde, tam buğday ekmeğinin faydalarına ve günlük hayatta fazla tüketilmekte olan beyaz ekmeğin insan sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkilerine değindiler.

Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin ilgiyle izledikleri seminerde Özgün ve Öztürkoğlu, seminerde tam buğday ekmeğinin organik olmasının ve insan sağlığını tehdit eden kimyasal madde içeriğinin beyaz ekmeğe nazaran çok daha düşük oranda (yüzde 2) olmasının üzerinde özellikle durulup, arz-talep ilişkisi içerisinde fırınlarda tam buğday ekmeğinin üretim ve tüketiminin arttırılması gerektiği vurguladılar.

Özgün ve Öztürkoğlu seminerde beyaz ekmeğin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden de söz ettiler.

Seminerde Özgün ve Öztürkoğlu tam buğday ekmeği ve beyaz ekmekle ilgili kendilerine yöneltilen soruları da cevapladılar.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Kütahya Gazi Kemal Bilim Sanat Merkezi Murat Akkoç, merkezin amacı ve projeleri konusunda semineri izleyenleri bilgilendirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Öğrenciler, Dpü'de Tam Buğday Ekmeiği'nin Faydalarını Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement